D. Trumpas: susitikimas su V. Putinu gali būti lengvesnis nei su Europos partneriais | kl.lt

D. TRUMPAS: SUSITIKIMAS SU V. PUTINU GALI BŪTI LENGVESNIS NEI SU EUROPOS PARTNERIAIS

  • 8

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį, vykdamas į NATO viršūnių susitikimą Briuselyje pareiškė, kad jo susitikimas su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu gali būti lengvesnis nei su kolegomis iš Europos sąjungininkių.

„Kalbant atvirai, V. Putinas gali būti lengviausias iš jų visų. Kas galėtų pagalvoti?“, – lipdamas į prezidentinį lėktuvą D. Trumpas sakė žurnalistams, kalbėdamas apie artėjantį savo susitikimą su Rusijos lyderiu Helsinkyje.

D. Trumpas taip pat žadėjo neleisti, kad juo „pasinaudotų“ Europos Sąjunga, kuri, pasak prezidento, nepakankamai remia transatlantinį aljansą ir neteisingai gauna naudos iš JAV prekybos srityje.

„Neabejotinai, laikas NATO (viršūnių susitikime) praeis įdomiai, – sakė jis žurnalistams. – NATO su mumis nesielgia teisingai, bet aš manau, kad mes ką nors sugalvosime. Mes mokame gerokai per daug, o jie – gerokai per mažai.“

„Bet mes tai išspręsime ir visos šalys bus laimingos“, – patikino jis.

NATO sąjungininkės ruošiasi Aljanso viršūnių susitikimui, kuris gali būti vienas priešiškiausių per daugelį metų. Tuo metu D. Trumpas griežtina kritiką ilgametėms JAV partnerėms Europoje.

„JAV išleidžia daug kartų daugiau nei bet kuri kita šalis, kad jas apsaugotų. Tai neteisinga JAV mokesčių mokėtojų atžvilgiu“, – anksčiau šį rytą parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“, pavadindamas tokią padėtį „labai neteisinga“.

„Maža to, mes prarandame 151 mlrd. JAV dolerių prekyboje su Europos Sąjunga“, – pridūrė jis.

D. Trumpas patikino, kad yra „visiškai pasiruošęs“ susitikti su V. Putinu, kurį antradienį pavadino „varžovu“.

„Manau, kad geras dalykas yra sutarti su Rusija, sutarti su Kinija, sutarti su visais kitais“, – pareiškė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Alis Petkus...

Prezidentas Trampas (Trump)... Prezidentas Trampas (Trump)...

Jooo

Trumpas narcizas. Labiau rūpinasi savo įvaizdžiu negu Amerika...

...

Trampas ir toliau vykdo Putino valią...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS