D. Tuskas: „Brexit“ planą dėl Airijos reikia perdaryti | kl.lt

D. TUSKAS: „BREXIT“ PLANĄ DĖL AIRIJOS REIKIA PERDARYTI

  • 2

Didžiosios Britanijos „Brexit“ derybų pozicija dėl Airijos sienos ir būsimų prekybos ryšių su Europos Sąjunga Briuseliui nebus priimtina, trečiadienį pareiškė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

Prieš neformalų ES viršūnių susitikimą Zalcburge D. Tuskas pasveikino kai kurias britų premjerės Theresos May (Terezos Mei) idėjas, tačiau perspėjo, kad „dėl kitų problemų, tokių kaip Airijos klausimas ar ekonominio bendradarbiavimo gairės, JK pasiūlymai turės būti perdaryti“.

Abi šalys tikisi, kad joms pavyks susitarti dėl „Brexit“ iki ES viršūnių susitikimo spalį, kad Britanijos parlamentas, Europos Parlamentas ir valstybių narių parlamentai turėtų pakankamai laiko surengti debatus dėl susitarimo ir jį ratifikuoti iki Britanijos išstojimo 2019-ųjų kovo pabaigoje.

Tačiau D. Tuskas pakartojo savo pasiūlymą lapkričio viduryje surengti dar vieną neeilinį viršūnių susitikimą šiam susitarimui patvirtinti.

„Šiandien galbūt yra daugiau vilties, bet laiko tikrai lieka vis mažiau ir mažiau“, – kalbėjo jis.

„Brexit“ derybose prasideda lemiamas etapas“, – pareiškė D. Tuskas. Pasak jo, „šiandien tebėra galimi įvairūs scenarijai“.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas pasveikino Didžiosios Britanijos „pasirengimą bendradarbiauti saugumo ir užsienio politikos srityje“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taip

britai zaidzia pentagono korta kur viskas buvo isanksto sutarta o europos vienybe jav nepalanki kaip konkurente ir buvo aisku kad tai skirtingu tautu kultura ir ju paprociai kuriuos prievarta nepakeisi tik supjudysi kas ir siekiama nes taip lengviau aneksuot teritorijas o randant priesa galimybe pagaminti daugiau ginklu uz kuriuos moketu ibaugintos tautos ir ta daro masonai su zydais....

manau

nieko nesusiderės, kitais metais anglai uždarys savo sienas, o ES pasiliks be jokių išėjimo išmokų ir t.t., ir viskas pas juos bus gerai, tik jau be imigrantų invazijos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS