Didžioji Britanija užtikrinta dėl greito „Brexit“ finansinių paslaugų susitarimo | kl.lt

DIDŽIOJI BRITANIJA UŽTIKRINTA DĖL GREITO „BREXIT“ FINANSINIŲ PASLAUGŲ SUSITARIMO

Didžioji Britanija yra užtikrinta, kad susitarimas su ES dėl finansinių paslaugų po „Brexit“ bus pasiektas „netrukus“, pirmadienį kalbėjo Jungtinės Karalystės (JK) finansinių paslaugų sekretorius Johnas Glenas, praneša „Reuters“.

Didžioji Britanija siekia susitarimo, panašaus į ES jau įgyvendinamą „lygiavertiškumo“ sistemą, kuri leidžia užsienio įmonėms vykdyti finansinę veiklą ir prieiti prie Sąjungos finansų rinkų, jei tų šalių finansų sektoriaus reguliavimas yra panašus į ES reguliavimą.

„Aš esu įsitikinęs, kad mes pasieksime susitarimą jau netrukus. Bendras pagrindas jau yra, todėl mes vis geriau vertiname tikimybę pasiekti susitarimą“, – finansinių paslaugų konferencijoje Londone kalbėjo J. Glenas.

Pasak J. Gleno, vyriausybė siekia ilgalaikio susitarimo, užtikrinančio šalies finansų sektoriaus stabilumą.

„Nėra konkurento, kuris būtų tinkamas pakeisti Didžiosios Britanijos finansų sektorių“, – teigė J. Glenas, pridurdamas, kad nebus jokios reguliavimo „izoliacijos“ ar siekio bet kokia kaina po „Brexit“ šalyje išlaikyti finansų paslaugų įmones.

J. Gleno teigimu, miestuose prarastos darbo vietos dėl bankų ir draudikų persikėlimo į žemyninę Europą iki šiol buvo tik dalelė to, ką nuo pat pradžių prognozavo panikos kėlėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS