E. Macronas: G7 lyderiai neturi bijoti siekti susitarimų nedalyvaujant JAV | kl.lt

E. MACRONAS: G7 LYDERIAI NETURI BIJOTI SIEKTI SUSITARIMŲ NEDALYVAUJANT JAV

  • 0

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai per artėjantį viršūnių susitikimą neturi bijoti siekti susitarimų nedalyvaujant JAV, nors pirmenybė visuomet teiktina vienybei, ketvirtadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

„G7 yra galimybė mums susirinkti ir turėti nuoširdžių, atvirų diskusijų tarp tautų, kurios jau seniai yra sąjungininkės ir draugės“, – kalbėjo E. Macronas per bendrą spaudos konferenciją su Kanados premjeru Justinu Trudeau (Džastinu Triudo).

„Bus temų, dėl kurių (JAV) prezidentas visiškai nesutinka su kitais: žinoma, mąstau apie klimato kaitą ir prekybą“, – sakė Prancūzijos lyderis.

„Mūsų bendras tikslas yra pamėginti surasti (susitarimo) tekstą, kurį gali pasirašyti visi, – sakė E. Macronas. – Kita vertus, sutinku su to, ką daug kartų sakė Justinas Trudeau: noras pasirašyti bendrą G7 deklaraciją neturi nusverti poreikio suvokti jos turinį.“

„Mes, europiečiai ir japonai nesame pasirengę atsisakyti visko, kad gautume“ JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) parašą, pabrėžė Prancūzijos lyderis. Pasak jo, tai būtų „klaida“.

E. Macronas susitiks su britų, italų ir vokiečių vadovais

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ketvirtadienį sakė susitiksiąs su Didžiosios Britanijos, Vokietijos ir Italijos lyderiais, kad aptartų, kaip per rytoj Kanadoje prasidedantį Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą elgtis su JAV vadovu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu).

E. Macronas susitiks su britų premjere Theresa May (Tereza Mei), Vokietijos kanclere Angela Merkel ir naujuoju Italijos premjeru Giuseppe Conte (Džiuzepe Konte) penktadienį 10 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku prieš pat oficialią G-7 viršūnių susitikimo pradžią La Malbėje.

Susitikime, be kita ko, dalyvaus ir Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) bei Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas, sakė Prancūzijos lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS