E. Macronas remia sankcijas migrantų neįsileidžiančioms ES valstybėms | kl.lt

E. MACRONAS REMIA SANKCIJAS MIGRANTŲ NEĮSILEIDŽIANČIOMS ES VALSTYBĖMS

  • 10

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) šeštadienį išreiškė paramą idėjai finansinėmis sankcijomis bausti Europos Sąjungos (ES) valstybes, kurios atsisako įsileisti migrantus.

„Mes negalime leisti šalims smarkiai pelnytis iš ES solidarumo, bet kalbai pasisukus apie migrantų problemą, skelbti apie nacionalinį interesą“, – spaudos konferencijoje su naujuoju Ispanijos ministru pirmininku Pedro Sanchezu (Pedru Sančezu) sakė E. Macronas.

„Aš esu už tai, kad būtų taikomos sankcijos, jei valstybė atsisako bendradarbiauti“, – pridūrė jis.

Ispanijos ir Prancūzijos lyderiai taip pat pritaria idėjai kurti priėmimo centrus, kuriuose migrantai galėtų apsistoti tol, kol būtų svarstomi jų prieglobsčio prašymai.

„Patekus į Europą, mes esame už uždarų centrų kūrimą su Jungtinių Tautų vyriausiuoju pabėgėlių komisaru (JTPVK)... kad kiekviena valstybė galėtų organizuotai priimti žmones, kuriems priklauso prieglobstis“, – sakė E. Macronas.

Šiuo metu nėra jokių uždarų migrantų centrų, kuriuose būtų svarstomi migrantų prašymai, neskaitant kelių išimčių Graikijoje ir Italijoje.

Tuo tarpu migrantai, kuriems prieglobstis nepriklauso, turėtų būti grąžinti tiesiogiai į savo šalį, o ne per kitas valstybes, pridūrė E. Macronas.

Išgelbėta daugiau kaip 400 migrantų

Iš viso 418 migrantų buvo išgelbėti per tris operacijas netoli Ispanijos krantų, pranešė nacionalinė gelbėjimo tarnyba.

Per didžiausią operaciją surinkti 262 žmonės, plaukę Gibraltaro sąsiauriu 15 laivų, sakoma tarnybos „Salvamento Maritimo“ tviterio žinutėje.

Dar 27 buvo rasti Viduržemio jūroje tarp Ispanijos ir Maroko, o kiti 129 išgelbėti prie Kanarų salų Atlanto vandenyne.

Šešiomis dienomis anksčiau 630 migrantų buvo atplukdyti į Valensijos uostą trimis laivais, tarp jų – vienos nevyriausybinės organizacijos gelbėjimo laivą „Aquarius“.

Šiuos migrantus „Aquarius“ birželio 9-ąją išgelbėjo prie Libijos krantų, bet Italijos naujoji populistų vyriausybė ir Malta atsisakė įsileisti laivą į savo uostus. Galiausiai įstrigusius migrantus sutiko priimti Ispanija.

Dėl šio incidento kilus diplomatinei krizei, Vokietijos iniciatyva sekmadienį bus surengtas dalies Europos Sąjungos narių lyderių pasitarimas migracijos klausimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

taip

macronas atsidekoja trampui uz pleiskanu nuvalyma nuo kostiumo nes jav ir suinteresuota Eujropiniu /bardaku/......

...

Nu va, pasirodo, tas Mikroniukas 'pabėgėlių' biznį stoguoja... ar tik nepraleidai progos patylėt?

Mikrone -prie ko cia tas ES,,,solidarumas,,,

tu su merkeline ozka idiotizmus kurpsi kepsi ir gaminsi [priziurimas jankiu] naujus pabegelius ,o visos likusios ES salys tures srebt tavo su merkel privirta putra , esk pats ir merkel pasiulyk .....o kitiems prie panoses nekisk ...prancuzijoj beje kaip [siuo metu ir vakaru vokietijoj] per juodukus ir visu rusiu islamistus teroristus jau praeit nebegalim ---EUROPA VIENIJOSI IR KURESI DEL EUROPOJE GYVENANCIU TAUTIECIU, O NE DEL ARABU,KINIECIU MEKSIKIECIU IR AFRIKIECIU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS