E. Macronas smerkia išpuolį prieš buvusį rusų šnipą, D. Trumpas reikalauja atsakymų | kl.lt

E. MACRONAS SMERKIA IŠPUOLĮ PRIEŠ BUVUSĮ RUSŲ ŠNIPĄ, D. TRUMPAS REIKALAUJA ATSAKYMŲ

  • 0

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) antradienį pasmerkė „nepriimtiną“ ataką prieš buvusį rusų agentą Didžiojoje Britanijoje panaudojant nervus paralyžiuojančią medžiagą ir išreiškė „visišką solidarumą“ su britų vyriausybe.

„Prezidentas pasmerkė nepriimtiną išpuolį ir dar kartą užtikrino, kad Prancūzija yra įsipareigojusi kovoti su nebaudžiamumu, kalbant apie cheminių ginklų panaudojimą“, – sakoma E. Macrono biuro pareiškime.

E. Macronas pirmadienio vakarą telefonu kalbėjosi su Britanijos premjere Theresa May (Tereza Mei), kuri jį informavo apie tyrimo rezultatus ir atskleidė, kokių atsakymų ji tikisi iš Maskvos, teigiama tame pranešime.

D. Trumpas reikalauja atsakymų iš Rusijos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį paragino Maskvą pateikti aiškius atsakymus apie ataką prieš buvusį rusų agentą Didžiojoje Britanijoje panaudojant nervus paralyžiuojančią medžiagą ir išreiškė solidarumą su Londonu.

„Prezidentas Trumpas sutiko su (JK) premjere (Theresa) May (Tereza Mei), kad Rusijos Federacijos vyriausybė privalo pateikti nedviprasmiškus atsakymus, kaip šis cheminis ginklas, sukurtas Rusijoje, buvo panaudotas Jungtinėje Karalystėje“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

„Abu lyderiai sutiko, kad tie, kurie panaudoja tuos siaubingus ginklus akivaizdžiai pažeisdami tarptautines normas, turi sulaukti padarinių“, – teigiama jame.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS