E. Macronas sveikina Naujosios Kaledonijos sprendimą neatsiskirti nuo Prancūzijos | kl.lt

E. MACRONAS SVEIKINA NAUJOSIOS KALEDONIJOS SPRENDIMĄ NEATSISKIRTI NUO PRANCŪZIJOS

  • 1

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) sekmadienį išreiškė pasitenkinimą Naujosios Kaledonijos gyventojų sprendimu netapti nepriklausoma valstybe.

Šis Ramiojo vandenyno salynas, nuo XIX amžiaus vidurio priklausantis Prancūzijai, sekmadienio referendume nubalsavo prieš nepriklausomybę.

„Kaip valstybės vadovas didžiuojuosi tuo, kad Naujosios Kaledonijos gyventojai pasirinko Prancūziją“, – sakė E. Macronas, kreipdamasis per televiziją. Ir nepriklausomybės priešininkus, ir šalininkus jis paragino ateityje neatsisakyti politinio tarpusavio dialogo.

Anksčiau buvo paskelbta, kad maždaug 57 proc. Naujosios Kaledonijos rinkėjų atmetė pasiūlymą skelbti nepriklausomybę nuo Prancūzijos, o 43 proc. balsavo „Už“. Visi balsai praktiškai jau suskaičiuoti.

Už maždaug 18 tūkst. km nuo pagrindinės Prancūzijos teritorijos dalies esanti Naujoji Kaledonija turi ypatingą statusą ir plačią autonomiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Zelemunčikas

Naujoji Kaledonija-rojus žemėje.Nežinau žemėje šalies,kuri yra nepriklausomesnė už ją.Du kartus po 2 savaites buvau Noumea.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS