EK neturi duomenų dėl problemų naudojant „Kaspersky Lab“ produktus | kl.lt

EK NETURI DUOMENŲ DĖL PROBLEMŲ NAUDOJANT „KASPERSKY LAB“ PRODUKTUS

Europos Komisija (EK) paskelbė neturinti jokių duomenų apie problemas, susijusias su „Kaspersky Lab“ produktų naudojimu, rodo šią savaitę paskelbtas dokumentas.

Pernai birželį Europos Parlamentas (EP) patvirtino rezoliuciją, kurioje IT saugumo bendrovės programinė įranga yra vertinama kaip kenkėjiška.

„Kaspersky Lab“ buvo įtariama ryšiais su Rusijos žvalgyba ir šnipinėjimu Maskvai. Būtent dėl to Jungtinė Karalystė (JK), Nyderlandai ir Lietuva atsisakė bendrovės produktų. Tuo metu Jungtinės Valstijos uždraudė vyriausybės agentūrose naudotis „Kaspersky Lab“ programine įranga.

Atsakydama į kovą EP nario iš Belgijos Gerolfo Annemanso paklausimą, EK patvirtino neturinti jokios informacijos apie problemas, susijusias su bendrovės produktais.

Kalbėdamas apie Vokietiją, Prancūziją ir Belgiją, kurios neaptiko jokių problemų naudojant „Kaspersky Lab“ programinę įrangą, G. Annemansas paklausė Europos Komisijos, ar ši žino „kokių kitų priežasčių, išskyrus tam tikrus straipsnius žiniasklaidoje, kurie pateisintų „Kaspersky Lab“ vadinimą „pavojinga“ ar „kenkėjiška“.

Taip pat klausdamas, ar Komisija turi informacijos apie „kibernetinio saugumo ekspertų ir konsultantų nuomones ar pažymas apie „Kaspersky Lab“, G. Annemansas paprašė suteikti nuorodas į tokius šaltinius, jei jų yra.

„EK neturi jokių duomenų dėl galimų problemų naudojant „Kaspersky Lab“ produktus“, - sakoma Komisijos atsakyme.

„Kalbant apie pažymas ar nuomones apie klausimą, kurį iškėlė EP narys, EK nepavedė niekam parengti jokių pažymų“, - tęsiama EK atsakyme.

Tuo metu komentuodamas EK išplatintą dokumentą „Kaspersky Lab“ viešųjų reikalų viceprezidentas Antonas Shingarevas sakė, kad tai yra įrodymas, jog įmonės pasaulinė skaidrumo iniciatyva, duomenų perkėlimas ir skaidrumo centrai veikia.

„Kibernetinio saugumo įmonei tai yra veiksmingas būdas užtikrinti klientų ir reguliavimo institucijų pasitikėjimą. Mes taip pat tikimės, kad EK pareiškimas padės suinteresuotosioms šalims priimti įrodomais pagrįstus sprendimus, o ne remtis gandais ar neigiamais pranešimais“, - teigė jis.

ELTA primena, kad užpernai gruodį Lietuvos Vyriausybė nusprendė, jog „Kaspersky Lab“ kelia potencialią grėsmę šalies nacionaliniam saugumui ir ją naudojantys ypatingos svarbos informacinės infrastruktūros ir valstybės informacinių išteklių valdytojai artimiausiu metu privalės pakeisti ją kita saugia programine įranga. Tokį sprendimą Vyriausybė priėmė gavusi Lietuvos žvalgybos institucijų informaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

TvartelioZinios

Eilini karta Lansberginiu oziu ferma apsisiko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS