ES ir Ukrainos lyderiai patvirtino savo strateginės partnerystės įsipareigojimus | kl.lt

ES IR UKRAINOS LYDERIAI PATVIRTINO SAVO STRATEGINĖS PARTNERYSTĖS ĮSIPAREIGOJIMUS

  • 2

Europos Sąjunga ir Ukraina pirmadienį po dvišalio viršūnių susitikimo paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame patvirtino savo strateginės partnerystės įsipareigojimus, stiprinant politinę asociaciją ir ekonominę integraciją Asociacijos sutarties pagrindu.

„Mes, Europos Sąjungos ir Ukrainos lyderiai, šiandien susirinkome patvirtinti mūsų tolesnių įsipareigojimų stiprinti Ukrainos ir Europos Sąjungos politinę asociaciją ir ekonominę integraciją Asociacijos sutarties ir mūsų bendrų demokratinių vertybių, įstatymų bei žmogaus teisių pagrindu“, – sakoma bendrame Ukrainos ir ES viršūnių pareiškime, kuris skelbiamas Europos Vadovų Tarybos interneto svetainėje.

Europos Vadovų Tarybos vadovas Donaldas Tuskas taip pat patvirtino, kad ES laikysis anksčiau su Ukraina pasirašytų sutarčių.

„Šiandien mes dar kartą patvirtinome savo ryžtingą įsipareigojimą įgyvendinti Ukrainos ir Europos Sąjungos politinę asociaciją ir ekonominę integraciją, remdamiesi bendrais demokratijos principais“, – per spaudos konferenciją sakė D. Tuskas.

Jis pabrėžė, kad ši partnerystė turi tvirtą pagrindą. Pasak D. Tusko, „Ukrainos ekonomikos krizė baigiasi ir ji vėl rodo dinamiką“.

D. Tuskas pridūrė, kad tą patį galima pasakyti apie bevizį režimą.

„Liberalizavus vizų (režimą) šia galimybe pasinaudojo pusė milijono ukrainiečių“, – pareiškė jis.

D. Tuskas taip pat sakė, kad antikorupcinės reformos turi likti Ukrainos valdžios prioritetas, ir išreiškė viltį, kad bus priimtos pataisos, būtinos būsimam Ukrainos aukščiausiojo antikorupcinio teismo darbui.

„Mes sveikiname neseniai priimtą įstatymą dėl Aukščiausiojo antikorupcinio teismo įkūrimo ir laukiame pataisų, būtinų būsimam Teismo darbui, priėmimo. Antikorupcinės reformos turi likti Ukrainos darbotvarkės prioritetas“, – sakė D. Tuskas per bendrą su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu) pareiškimą apie 20-ojo Ukrainos ir ES viršūnių susitikimo rezultatus.

Pasak D. Tusko, ES taip pat atkreipė dėmesį į virtinę vyriausybės jau pradėtų reformų, kurios ateityje sustiprins Ukrainą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matomai cia jie po tuo susitarimu

parasus ismyzciojo ant vandens............xoxliandija byra per visus galus ir ES ji reikalinga kaip sasas ant siknos.....

Giedrius

Šaunuoliai !!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS