ES ragina Lenkiją nustoti bauginti žurnalistus | kl.lt

ES RAGINA LENKIJĄ NUSTOTI BAUGINTI ŽURNALISTUS

  • 1

Europos Sąjunga trečiadienį paragino Lenkiją nustoti bauginti žurnalistus, kritiškus šalies dešiniųjų Vyriausybei, ir pareiškė, kad žiniasklaidos laisvė turi būti gerbiama.

Europos Komisijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Fransas Timmermansas (Fransas Timermansas) kalbėjo po pranešimų, kad Briuselyje dirbanti šalies žurnalistė sulaukė grasinimų, Lenkijos valstybinei televizijai apkaltinus ją bandymu pakenkti Varšuvai.

„Paraginčiau kiekvieną įsitraukusį į šią diskusiją baigti reikalus su šiuo žurnalistų gąsdinimu net jeigu jie galvoja, kad žurnalistai užduoda per kritiškus klausimus“, - žurnalistams Briuselyje sakė F.Timmermansas.

„Ko neturėtų būti, tai žurnalistų bauginimo dėl jų darbo“, – pridūrė jis.

Buvęs Nyderlandų užsienio reikalų ministras pridūrė: „Demokratija miršta tamsoje. Man atrodo, čia yra „Washington Post“ šūkis. Kad veiktų demokratija, reikia, kad žiniasklaida dirbtų laisvai ir netrukdomai“.

Briuselyje įsikūrusių žurnalistų grupė - Tarptautinė žiniasklaidos asociacija - reiškė nerimą dėl Lenkijos elgesio su Dorota Bawolek (Dorota Bavolek). Ji dirba žurnaliste privačiame televizijos kanale „Polsat“.

Ši moteris sulaukė šimtų įžeidžiančių ir grasinančių žinučių socialiniuose tinkluose, kai valstybės kontroliuojama Lenkijos televizija pranešė, kad ji klausė Europos Komisijos politiškai motyvuotų klausimų tam, „kad pakenktų Lenkijai“, rašė portalas „Euractiv“.

Anksčiau šią savaitę „Twitter“ paskyroje F.Timmermansas pareiškė: „Aš smerkiu grasinimus, kurių @DorotaBawolek sulaukė tik dėl to, kad dirba savo darbą. Nepriimtina! Tai ne ES!“

Žiniasklaida ir žmogaus teisių stebėjimo organizacijos kaltina Lenkijai vadovaujančią „Įstatymo ir teisingumo“ (PiS) partiją siekiu apriboti žiniasklaidos laisvę, įskaitant didinamą visuomeninių transliuotojų kontrolę ir žurnalistų ribojimus pranešti apie parlamento veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

HH

Kairiuosius reikia ne tik bauginti, juos reiktų sodinti, ačiū, komunizmo statybas matėm, padariniai jaučiami ir šiandien.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS