ES skyrė Gruzijai 45 mln. eurų reformoms tęsti | kl.lt

ES SKYRĖ GRUZIJAI 45 MLN. EURŲ REFORMOMS TĘSTI

  • 3

Europos Komisija pasirašė su Gruzija susitarimą dėl suteikimo šaliai 45 mln. eurų vertės paramos paketo, skirto Gruzijoje vykdomoms reformoms palaikyti, penktadienį pranešė Briuselis.

„Gruzija parodė tvirtą ir ilgalaikį įsipareigojimą siekti ekonominių reformų, kurias ES sistemingai remia ir skatina. Šis susitarimas apima priemonės, kurios padės padaryti Gruzijos ekonomiką stabilesne“, – EK pranešime cituojamas ekonomikos reikalų komisaras Pierre'as Moscovici (Pjeras Moskovisis).

Pabrėžiama, kad ši makrofinansinė parama bus teikiama kartu su Tarptautinio valiutos fondo (TVF) lėšomis, skiriamomis Gruzijai.

35 mln. eurų bus skirti kaip ES kapitalo rinkos lengvatinė paskola, o dar 10 mln. – kaip dotacija iš Bendrijos biudžeto.

Tai jau trečias per pastarąjį dešimtmetį ES finansinės paramos paketas Gruzijai. Pirmas 46 mln. eurų vertės paketas buvo suteiktas šaliai 2009–2010 metais, o antras (tokios pat vertės) – 2015–2017 metais.

Naujoji ES paramos programa skirta palaikyti Tbilisio vykdomas reformas, dėl kurių buvo sutarta per ES ir Gruzijos asociacijos sutarties pasirašymą 2014-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Išvogs kumpanosiai viską.

...

Čia - naujam Rusijos užpuolimui?..

Zelemunčikas

Tai po kiek čia teks kiekvienai sakartvelo galvai?Neskaičiuojant baraškų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS