Estija neigia padedanti Katalonijai kurti elektroninę valstybę | kl.lt

ESTIJA NEIGIA PADEDANTI KATALONIJAI KURTI ELEKTRONINĘ VALSTYBĘ

  • 0

Estijos ekonomikos ir komunikacijos ministerija paneigė Ispanijos laikraštyje „El Pais“ pasirodžiusį pranešimą, kad Estija konsultuoja Kataloniją dėl elektroninės valstybės sistemos kūrimo.

Estija per ministeriją arba informacinių sistemų valstybės departamentą nepasirašė nė vieno konkretaus bendradarbiavimo projekto, nors praeityje pažintinių vizitų būta“, – antradienį sakė Ekonomikos ir komunikacijos ministerijos atstovė Emilie Toomela (Emili Tomela) televizijos ir radijo transliuotojo ERR portalui.

Ji pridūrė, kad fondas „e-Riigi Akadeemia“ („e-valstybės akademija“) ir valstybinis informacinių sistemų departamentas katalonų taip pat nekonsultavo.

E.Toomela paaiškino, kad Estija yra „visada pasiruošusi pasidalinti savo „elektroninės valstybės“ kūrimo patirtimi ir šia tema konsultavosi su daugiau nei šimtu įvairių pasaulio regionų ne tik valstybiniu, bet ir regioniniu lygmeniu“.

„Estijos IT įmonės taip pat priėmė sprendimus ir padėjo kurti „elektroninę valstybę“ maždaug 60-yje pasaulio šalių“, – pridūrė ji.

Anksčiau Ispanijos laikraštis „El Pais“ paskelbė, kad Katalonijos valdžia ruošiasi sukurti į portalą eesti.ee panašią internetinę terpę cat.gov, kurioje būtų skelbiama su valstybės veikla susijusi informacija. Remiantis pranešimu, Katalonijos atstovai jau buvo susitikę su Estijos ekspertais, o Ispanijos regiono vadovas Carlesas Puigdemontas (Karlesas Pudžemonas) gegužę buvo susitikęs su aštuonių Estijos atstovų delegacija, su kuria kalbėjosi apie „elektroninės valstybės“ veiklą Estijoje. Įmonės „SmartCatalonia“ vadovas Danielis Marco (Danielis Marko) taip pat ne kartą vyko konsultuotis su Estijos specialistais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS