Estijoje per 200 atsargos karių pašaukti į iš anksto neskelbtas pratybas | kl.lt

ESTIJOJE PER 200 ATSARGOS KARIŲ PAŠAUKTI Į IŠ ANKSTO NESKELBTAS PRATYBAS

  • 0

Estijos gynybos pajėgos ketvirtadienį pašaukė 223 atsargos karius į iš anksto neskelbtas pratybas „Okas“, vyksiančias tuo pačiu metu, kaip ir didelio masto manevrai „Siil“, rengiami kartu su NATO sąjungininkais.

Į šiuos papildomus mokymus pakviesti 92-osios divizijos oro erdvės stebėsenos dalinio atsargos kariai, nurodė vyriausybės atstovas spaudai.

Pašaukti atsargos kariai ketvirtadienį privalo prisistatyti į Emerio oro pajėgų bazę. Šios pratybos vyks iki sekmadienio.

Vyriausybė nurodė, kad atsargos karių papildomi mokymai šalyje rengiami jau trečiąjį kartą ir kad šiuo metu jokios „tiesioginės grėsmės Estijai nėra“.

Nuo trečiadienio Estijoje taip pat vyksta karinės pratybos „Siil“ („Ežys“). Šiuose mokymuose iki gegužės 14 dienos dalyvaus daugiau kaip 15 tūkst. Estijos karių, „Kaitseliit“ savanorių ir gelbėtojų, taip pat apie 2 tūkst. karių iš NATO šalių ir Aljanso valstybių partnerių – Jungtinės Karalystės, JAV, Danijos, Vokietijos, Lenkijos, Prancūzijos, Latvijos, Lietuvos, Belgijos, Kanados, Suomijos, Švedijos, Gruzijos, Ukrainos ir Airijos.

Bus atsiųsta 20 orlaivių, įskaitant britų sraigtasparnius „Lynx Wildcat AH1“, amerikiečių sraigtasparnius „UH-60 Black Hawk“, prancūzų naikintuvus „Mirage 2000“ ir lenkų smogiamuosius lėktuvus „Su-22“. Be to, pratybose dalyvaus sraigtasparnių „R-44 Robinson“ ir Estijos mokomųjų reaktyvinių lėktuvų „L-39“.

Pratybas prižiūrės 31 stebėtojas iš 15 valstybių ir NATO, įskaitant Aljanso pajėgų Europoje vado atstovus.

Gairės: Estija, pratybos, kariai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS