Estijoje sulaikyti rekordinės amfetamino partijos gamintojai | kl.lt

ESTIJOJE SULAIKYTI REKORDINĖS AMFETAMINO PARTIJOS GAMINTOJAI

  • 0

Estijos policija sulaikė rekordinės šioje valstybėje 200 kg amfetamino partijos gamintojus, trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Pohjos apygardos prokuratūra.

„Per kratas buvo aptikta per 139 kg amfetamino sudėtyje turinčio skysčio, kuriame buvo 75 kg gryno amfetamino. Tai yra viena didžiausių apimčių Estijos narkotikų rinkoje“, – informavo institucija.

Policijos duomenimis, iš šios pradinės medžiagos galima buvo pagaminti apie 200 kg amfetamino. Jo apytikslė rinkos kaina siekia milijonus eurų. Be amfetamino buvo rastas didelis kiekis marihuanos, ekstazio, gama-hidroksilbutano rūgšties ir metamfetamino.

„Buvo sulaikyti šeši įtariamieji, kurių amžius – nuo 33 iki 50 metų. Teismas leido juos visus suimti. Suėmimai vyko šių metų vasarį, balandį ir gegužę“, – sakė apygardos prokurorė Arika Alman, vykdanti ikiteisminį tyrimą.

Anot prokuratūros, įtariamasis 50-metis vyras maišydavo skystą amfetaminą miške įrengtoje slaptoje laboratorijoje. Išgautą į miltelius panašią medžiagą jis perduodavo savo bendrininkams, o šie ja prekiavo.

Penki sulaikytieji anksčiau jau buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Vienam iš jų bausmė buvo atšaukta. Prokuratūra neatmeta galimybės, kad įtariamųjų skaičius gali išaugti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS