Estijos prezidentė per susitikimą su V. Putinu tikisi pradėti dialogą visais lygiais | kl.lt

ESTIJOS PREZIDENTĖ PER SUSITIKIMĄ SU V. PUTINU TIKISI PRADĖTI DIALOGĄ VISAIS LYGIAIS

  • 7

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid tikisi, kad kitą savaitę numatytas jos susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu prisidės prie šalių dialogo ir santykių plėtros visais lygiais.

„Aš tikiuosi, kad tai padės pradėti dialogą, kuris, kiek leis galimybės, bus nuoširdus ir vyks visais lygmenimis, o ne tik prezidentų lygiu“, - pareiškė penktadienį K. Kaljulaid interviu šalies radijui ERR.

Anot jos, esama daug sričių, kuriose Estijos ir Rusijos gyventojai gali ir turi bendrauti, spręsti kasdienius klausimus.

Pasak prezidentės, dar anksti kalbėti apie tai, ką šis susitikimas pakeis. „Manau, jog tai, kad šis susitikimas įvyks, - geras ženklas“, - pabrėžė ji.

K. Kaljulaid pažymėjo, jog laikysis Europos Sąjungos šalių suderintų principų, o jos požiūris į Ukrainos krizę, Krymą ir demokratijos situaciją Rusijoje Maskvai gerai žinomas.

Pastarąjį kartą Estijos ir Rusijos prezidentai susitiko 2008 metais - per Pasaulio ugrofinų kongresą Chanty Mansijske derybas surengė Toomas Hendrikas Ilvesas ir Dmitrijus Medvedevas.

K. Kaljulaid darbo vizitas į Maskvą, kur ji dalyvaus renovuoto Estijos ambasados pastato atidarymo ceremonijoje, numatytas balandžio 18 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

AS manau ,kad Estijos Prezidente kvaisa.

Kokios naudos norite gauti is zmogaus uzgobinejancio taikias salis? Is zmogaus del kurio inoriu zuvo sitiek zmoniu ,vaiku,kudikiu.Jei jums tokia nauda patinka tai kelias atviras .Putinas gal priims.

...

Chm: "Estijos prezidentė per susitikimą su V. Putinu tikisi pradėti dialogą visais lygiais" - ir savitarpio gynybos srityje?..

A.V

Kvaiša
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS