D. Tuskas įspėja apie ilgalaikio egzodo grėsmę | kl.lt

D. TUSKAS ĮSPĖJA APIE ILGALAIKIO EGZODO GRĖSMĘ

  • 0

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pirmadienį įspėjo, kad migrantų krizė, su kuria susidūrė Europa, yra dalis egzodo iš karinių konfliktų krečiamų karštųjų taškų, kuris gali tęstis daug metų.

„Dabartinė migracijos banga nėra pavienis incidentas, o realaus egzodo pradžia, ir tai reiškia, kad mes turėsime šią problemą metų metus“, - sakė D.Tuskas, kalbėdamas Briuselyje įsikūrusiame Bruegelio (Breigelio) institute.

„Todėl yra taip svarbu išmokti, kaip su tuo gyventi nekaltinant vieniems kitų“, - pridūrė jis.

Europos lyderiai ieško būdų, kaip spręsti šią krizę, tūkstančių pabėgėlių iš kruvinų konfliktų krečiamų Sirijos bei Irako toliau per Balkanus ir Viduržemio jūrą plūstant į 28 nares turinčią Europos Sąjungą.

„Tačiau nepuoselėkime iliuzijų, kad turime stebuklingą sprendinį šiai situacijai pakeisti“, - pabrėžė D.Tuskas.

Bendrijos lyderiams atstovaujantis D.Tuskas paragino būti pragmatiškiems ir sakė, kad valstybės narės privalo atidėti į šalį savo ryškius nuomonių skirtumus, susidūrus su tokio masto pabėgėlių banga.

„Mums taip pat nederėtų gėdytis savo emocijų“, - sakė D.Tuskas praėjus kelioms dienoms, kai pasaulį sukrėtė mažo pabėgėlio berniuko, kuris buvo rastas negyvas viename Turkijos paplūdimyje, nuotrauka.

„Užuojauta yra vienas iš solidarumo pamatų, tačiau siekdami padėti kitiems, tuo pat metu turime būti pragmatiški“, - sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS