Indų juvelyras milijardierius prašo prieglobsčio Jungtinėje Karalystėje | kl.lt

INDŲ JUVELYRAS MILIJARDIERIUS PRAŠO PRIEGLOBSČIO JUNGTINĖJE KARALYSTĖJE

  • 1

Indų juvelyras milijardierius Niravas Modi (Niravas Modis), ieškomas dėl įtariamo didelio masto sukčiavimo, pabėgo į Didžiąją Britaniją ir prašosi ten prieglobsčio, pirmadienį pranešė laikraštis „Financial Times“.

N. Modi, tarp kurio klientų buvo tokių garsenybių kaip aktorės Naomi Watts (Naomi Vots) ir Kate Winslet (Keit Vinslet), yra kaltinamas dalyvavimu 1,8 mlrd. dolerių (1,53 mlrd. eurų) vertės sukčiavimo schemoje prieš antrą pagal dydį Indijos valstybinį banką „Punjab National Bank“ (PNB).

47 metų N. Modi slapstosi nuo vasario, kai kilo šis skandalas, supurtęs Indijos korporacijų pasaulį.

„Financial Times“ citavo pareigūnus Indijoje ir Britanijoje, sakiusius, kad N. Modi paprašė prieglobsčio dėl „politinio persekiojimo“.

Indijos pareigūnai kol kas oficialiai nekomentavo.

Britų vidaus reikalų ministerijos atstovas sakė: „Mes nekomentuojame individualių atvejų.“

Indijos tyrėjai aiškinasi įtarimus, kad N. Modi ir jo dėdė bei verslo partneris Mehulas Choksi (Mehulas Čoksis), taip pat prekiaujantis deimantais, apgaule išgavo iš PNB 2,8 mlrd. rupijų (37,3 mln. eurų).

Kalbama, kad šis skaičius žymi tik dalį bendrų nuostolių.

PNB vasario mėnesį paskelbė, kad N. Modi ir M. Choksi apgavo banką, paėmę paskolų kitų Indijos bankų tarptautiniuose padaliniuose ir pasinaudoję nelegaliais laidavimais, suteiktais nesąžiningų PNB darbuotojų.

Tyrėjai areštavo 25 žmones, padėjusius apgauti banką naudojantis suklastotais dokumentais.

N. Modi, kuris savo šeimoje yra trečios kartos atstovas, prekiaujantis deimantais, turtą žurnalas „Forbes“ vertina 1,73 mlrd. dolerių (1,47 mlrd. eurų). N. Modi turtingiausių Indijos žmonių sąraše užima 85-ąją vietą

Jo kompanija „Nirav Modi“ turi prabangių parduotuvių keliuose pasaulio didmiesčiuose, o tarp jos klientų buvo N. Watts, K. Winslet ir Bolivudo žvaigždė Priyanka Chopra (Prijanka Čopra).

Indijos vyriausybė bando mažinti didžiules valstybinių bankų, įskaitant PNB, skolas.

Indija šiuo metu taip pat siekia alkoholinių gėrimų magnato Vijay Mallyos (Vidžajaus Maljos) ekstradicijos dėl jo oro bendrovės „Kingfisher Airlines“ skolų. Į Britaniją V. Mallya pabėgo 2016 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zinoma

gaus nes ne basas o kapitalizme pinigai tai viskas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS