Irano ministras „cirku“ pavadino B. Netanyahu kalbą Miuncheno saugumo konferencijoje | kl.lt

IRANO MINISTRAS „CIRKU“ PAVADINO B. NETANYAHU KALBĄ MIUNCHENO SAUGUMO KONFERENCIJOJE

  • 1

Irano užsienio reikalų ministras „cirku“ pavadino Izraelio premjero Benjamino Netanyahu kalbą Miuncheno saugumo konferencijoje.

B. Netanyahu nevertas atsako, pareiškė Mohammadas Javadas Zarifas, sekmadienį taip pat kalbėjęs konferencijoje. Už dabartinius konfliktus Artimuosiuose Rytuose atsakinga ne jo šalis, o Izraelis ir JAV, pabrėžė Irano diplomatijos vadovas. Šios esą dabar mėgina už savo „neteisingus sprendimus“ kaltę suverstu Iranui.

Kalbėdamas apie konfliktus regione, M. J. Zarifas sakė, kad jo šalis nesiekia viršenybės. „Mes nenorime būti hegemonas regione“, - pabrėžė jis. Hegemonų laikas esą baigėsi. Iranas, pasak ministro, nori stipraus regiono ir todėl siūlo savo kaimynams bendradarbiauti, kad drauge pasiektų šį tikslą.

M. J. Zarifas pavadino Izraelį agresoriumi, kuris tariasi esąs auka. Izraelis vykdo „masines represijas prieš savo kaimynus, rengia atakas Sirijoje ir Libane ir kone reguliariai bombarduoja Siriją“. „Ir kai sirai ryžtasi numušti vieną jo naikintuvų, tai iš karto pavaizduojama kaip katastrofa“, - kalbėjo ministras.

B. Netanyahu prieš tai griežtais žodžiais įspėjo Iraną dėl eskalacijos Artimuosiuose Rytuose. „Nebandykite mūsų ryžto“, - pareiškė jis sekmadienį Miuncheno saugumo konferencijoje.

Izraelis vasario 10-ąją surengė seriją antskrydžių Sirijoje ir, jo paties teigimu, taikėsi į Sirijos ir Irano pozicijas. Atakos, Izraelio duomenimis, surengtos po to, kai iš Sirijos į Izraelio oro erdvę įsiveržė Irano bepilotis. Prieš tai virš Sirijos buvo apšaudytas Izraelio naikintuvas, kuris nukrito Izraelio teritorijoje.

Izraelis neleis, kad Iranas „nuolatinai įkurdintų savo karines pajėgas Sirijoje“, kalbėjo B. Netanyahu. „Mes neleisime, kad Iranas kurtų naują teroristinę bazę“, kuri kelia mums grėsmę, pažymėjo jis. B. Netanyahu įspėjo, kad Izraelis, „jei reikės“, kovos ne tik su Irano „pavaduotojais“, bet „ir puls patį Iraną“. Teheranas Sirijoje remia šiitų „Hezbollah“ kovotojus, kariaujančius Basharo al Assado pusėje.

B. Netanyahu dar kartą įspėjo dėl Irano branduolinės programos. Nepaisant tarptautinės branduolinės sutarties dėl programos apribojimo, Iranas esą „dar yra didelė grėsmė“. Teheranas esą toliau kuria balistines raketas. „Kai tik Iranas turės branduolinį ginklą, jo agresija bus nebesukontroliuojama“, - pabrėžė Izraelio premjeras.

GALERIJA

  • Mohammadas Javadas Zarifas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NA NA

žydai prisidengė holokausto vėliava ir toliau kariauja ,žudo kaimynus ,grobsto turtus ,kiršina tautas ,nes žydams karas ,kaip gera rugiapjūtė po sėjos ,sionizmas ir komunismas ,tai žydų nešamas per pasaulį virusas ,saujelė lobsta ,kai kiti iš nuo bombų sprogsta ,,,,,sėkmės ,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS