Ispanijoje per Kalėdų loteriją paaiškėjo 2,4 mlrd. eurų prizų fondo laimėtojai | kl.lt

ISPANIJOJE PER KALĖDŲ LOTERIJĄ PAAIŠKĖJO 2,4 MLRD. EURŲ PRIZŲ FONDO LAIMĖTOJAI

  • 0

Ispanijoje šeštadienį įvyko burtų traukimas dėl didžiausio pasaulyje loterijos „El Gordo“ („Storulis“) prizo – jį pasidalins laimingojo numerio 03347 savininkai.

Šiemet kalėdinės loterijos „aukso puode“ yra 2,4 mlrd. eurų. Didysis laimėjimas – 400 tūkst. eurų, bet taip pat paskirstoma daugybė mažesnių prizų.

Kai kurios kitos loterijos suteikia galimybę laimėti didesnių pagrindinių prizų, bet „El Gordo“, kasmet rengiama gruodžio 22 dieną, laikoma didžiausią pasaulyje pagal bendrą prizų fondą.

Įprasti bilietai kainuoja 20 eurų, ir žmonės paprastai įsigyja daugiau bilietų drauge su draugais, artimaisiais ar kolegomis.

Prie bilietų pardavimo vietų eilės nusidriekia likus kelioms savaitėms iki loterijos, o laimingo skaičiaus traukimo dieną žmonės prilimpa prie ekranų, kad sužinotų, ar tapo laimingaisiais.

Madrido San Ildefonso mokyklos moksleiviai šeštadienį paskelbė laiminguosius skaičius per televizijos tiesiogiai transliuotą ceremoniją sostinės Karališkosios operos rūmuose.

Per tris valandas trukusią ceremoniją vaikai traukė mažus medinius rutuliukus su laimingais skaičiais ir prizais iš dviejų didžiulių būgnų.

Pirmąkart Ispanijos nacionalinė loterija buvo surengta 1763 metais valdant karaliui Carlosui III (Karlosui III). Kaip labdaringa akcija prasidėjusi loterija vėliau tapo būdu papildyti valstybės iždą.

GALERIJA

  • Ispanijoje per Kalėdų loteriją paaiškėjo 2,4 mlrd. eurų prizų fondo laimėtojai
  • Ispanijoje per Kalėdų loteriją paaiškėjo 2,4 mlrd. eurų prizų fondo laimėtojai
  • Ispanijoje per Kalėdų loteriją paaiškėjo 2,4 mlrd. eurų prizų fondo laimėtojai
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS