Įspėja važiuojančius į Lenkiją: beveik mėnesiui bus atnaujinta sienų kontrolė | kl.lt

ĮSPĖJA VAŽIUOJANČIUS Į LENKIJĄ: BEVEIK MĖNESIUI BUS ATNAUJINTA SIENŲ KONTROLĖ

  • 2

Šengeno erdvei priklausanti Lenkija nuo lapkričio 22 d. laikinai atnaujins pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų, taip pat ir su Lietuva.

Tokių papildomų saugumo priemonių, galiosiančių iki gruodžio 16 d., Lenkija imsis dėl Katovicuose rengiamos Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių konferencijos 24-osios sesijos.

Kontrolė bus vykdoma buvusių sausumos valstybės sienos perėjimo punktų vietose prie sienos su Vokietija, Čekija, Slovakija ir Lietuva. Papildomų saugumo bei kontrolės priemonių Lenkijos teisėsaugininkai taip pat imsis šalies oro bei jūrų uostuose.

Valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, tačiau kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai yra būtina imtis saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Atnaujinus vidaus sienų kontrolę visų šalių, taip pat ir Lietuvos, piliečiai, įvažiuojantys į Lenkiją, šios valstybės pareigūnams privalės pateikti galiojantį kelionės dokumentą – piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba primena, kad jokie kiti dokumentai vykti į užsienį netinka, t. y. į kitą valstybę negalima įvažiuoti turint tik vairuotojo pažymėjimą, gimimo liudijimą ir pan.

Atvejai, kai Šengeno erdvės narė pasinaudoja teise laikinai atnaujinti savo valstybės vidaus sienų kontrolę, yra nereti. Anksčiau dėl didelių sporto renginių, įvairių aukščiausio rango politikų susitikimų ir išaugusių migrantų srautų savo vidaus sienų kontrolę buvo atnaujinusios Austrija, Vokietija, Portugalija, Latvija, Švedija, Malta, Prancūzija, Suomija ir kai kurios kitos Šengeno erdvės šalys.

Lenkija pasienio tikrinimus prie savo vidaus sienų atnaujina taip pat ne pirmą kartą. Tai buvo padaryta 2012 m., kuomet ši šalis kartu su Ukraina rengė Europos futbolo čempionatą. 2013 m. Lenkijos sienų kontrolė buvo laikinai atnaujinta dėl Varšuvoje vykusios pasaulinės klimato kaitos mažinimo konferencijos. 2016-ųjų vasarą Lenkija tokias priemones taikė dėl šalyje vykusio NATO viršūnių susitikimo ir Pasaulio jaunimo dienų, kuriose lankėsi popiežius Pranciškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

CHA: "Tokių papildomų saugumo priemonių, galiosiančių iki gruodžio 16 d., Lenkija imsis dėl Katovicuose rengiamos Jungtinių Tautų bendrosios klimato kaitos konvencijos šalių konferencijos 24-osios sesijos" - lenkai išsigando kad lietuviai gali visą maistą išpirkt ir nebus kaip konferencininkų pamaitint. :D

hahaha

greit vizu prireiks...o uztat ruskiai panaikins vizas ir galesit kaip senais laikais Makskvon varineti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS