Italija visą vasarą neįsileis į savo uostus migrantų gelbėtojų laivų | kl.lt

ITALIJA VISĄ VASARĄ NEĮSILEIS Į SAVO UOSTUS MIGRANTŲ GELBĖTOJŲ LAIVŲ

  • 6

Italija „visą vasarą“ neįsileis į savo uostus nevyriausybinių organizacijų laivų, kurie gelbėja migrantus, mėginančius iš Afrikos per Viduržemio jūrą patekti į Europą, penktadienį pareiškė griežtosios linijos Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis).

„Nevyriausybinės organizacijos dabar matys Italiją tik ant atvirukų“, – šmaikštavo dešiniosios pakraipos „Lygos“ lyderis, taip pat einantis vicepremjero pareigas.

„Uostai bus uždaryti visą vasarą“, – nurodė jis Italijos valstybiniam radijui.

Ministras pridūrė, kad uždrausta bus ne tik švartuotis uostuose, bet ir „tiekti nevyriausybinėms organizacijoms kurą“.

„Kaip man sako Italijos kariuomenė ir libiečiai, nevyriausybinės organizacijos, sąmoningai ar ne, padeda (žmonių) kontrabandininkams“, – sakė M. Salvini.

Kaip bebūtų, pabrėžė jis, Italija kartu su kitomis valstybėmis „ir toliau gelbės visus tuos, kuriuos būtina gelbėti“.

M. Salvini komentarai nuskambėjo tą pačią dieną, kai ES šalių lyderiai per susitikimą Briuselyje pasiekė susitarimą dėl migracijos. Italija prieš tai grasino vetuoti dokumentą, jei nebūtų sutikta padėti Romai pažaboti migrantų srautus.

„Pagaliau Europa buvo priversta priimti Italijos siūlymo argumentus“, – komentavo ministras, pabrėždamas, jog ankstesnes Italijos vyriausybes Briuselis ignoravo.

„Mūsų gausūs reikalavimai buvo priimti. Italija išeina iš izoliacijos ir atlieka naują vaidmenį“, – sakė politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

O musu komunistine KUR.VA melynu sarafanu sako kad priims socialiniu parazitu tiek kiek Briuselis pasakys. Vot isgama verta SUSAUDYTI.

Anonimas

Teisingai ir darys.Visi turi varyti juos lauk.

gerai

varykit tuos visus dykaduonius ir kandidatus i teroristus kuriuos samdo u. spec t. kad ir toliau jauktu ramu europos zmoniu gyvenima kurio neturi D kitu saliu zmones nes ten kisosi ir kisasi jav ir rusu spec t.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS