Izraelio ministrė: D. Trumpo taikos planas – tik „laiko švaistymas“ | kl.lt

IZRAELIO MINISTRĖ: D. TRUMPO TAIKOS PLANAS – TIK „LAIKO ŠVAISTYMAS“

  • 7

Izraelio teisingumo ministrė trečiadienį pareiškė, kad seniai laukiamas JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) taikos su palestiniečiais planas tėra „laiko švaistymas“.

„Galvoju, jog praraja tarp izraeliečių ir palestiniečių pernelyg didelė, kad ją būtų galima peržengti“, – laikraščio „The Jerusalem Post“ organizuotoje konferencijoje pareiškė Ayelet Shaked (Ajelet Šaked).

„Asmeniškai aš galvoju, kad tai laiko švaistymas“, – sakė ji, paklausta apie taikos iniciatyvą, kurią D. Trumpas turėtų pristatyti artimiausiomis savaitėmis ar mėnesiais.

A. Shaked priklauso kraštutinių dešiniųjų partijai „HaBayit HaYehudi“ („Žydų namai“), kuri yra svarbi premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) koalicijos narė.

Ji ir kiti jos partijos nariai atvirai nepritaria planams išspręsti izraeliečių ir palestiniečių konfliktą įkuriant Palestinos valstybę, turinčią gyvuoti šalia Izraelio.

Palestiniečiai jau yra pažadėję blokuoti D. Trumpo taikos planą ir nutraukė ryšius su jo administracija, jam gruodžio mėnesį nusprendus perkelti JAV ambasadą Izraelyje į Jeruzalę ir pripažinti šį miestą Izraelio sostine.

Palestiniečiai Jeruzalę taip pat laiko savo būsimos valstybės sostine, o ankstesnis tarptautinis konsensusas numatė, kad Izraelis ir palestiniečiai turi susiderėti dėl Jeruzalės galutinio statuso.

D. Trumpas taip pat nutraukė maždaug 500 mln. dolerių (437,8 mln. eurų) pagalbą palestiniečiams, kaltinančius Baltuosius rūmus siekiant priversti juos sutikti su planu, akivaizdžiai palankiu Izraeliui.

D. Trumpo padėjėjas Jasonas Greenblattas (Džeisonas Grinblatas) neseniai interviu interneto laikraščiui „The Times of Israel“ sakė, kad plane bus „daug dėmesio skirta Izraelio saugumo poreikiams“, bet planas bus „teisingas palestiniečiams“.

Vis dėlto išsakiusi savo pesimizmą dėl galimybių artimiausiu laiku susitarti su palestiniečiais dėl taikos, A. Shaked pridūrė, kad nagrinės JAV planą.

„Nors noriu taikos kaip ir visi kiti, tiesiog vertinu truputį realistiškiau ir žinau, kad artimiausioje ateityje tai neįmanoma", – angliškai sakė ji.

„Tačiau palaukime ir pažiūrėkime, ką jie (JAV) pasiūlys“, - pridūrė A. Shaked.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

Ech: „Galvoju, jog praraja tarp izraeliečių ir palestiniečių pernelyg didelė, kad ją būtų galima peržengti“ - o KADA jie į save pasižiūrės, kada pagalvos kodėl tą prarają tarp savęs ir visų kitų kasa?

kuku

visi supranta, kad kol nebus sukurta palestiniečių valstybė, tol taikos nebus. senąją Jeruzalę reikėtų padalinti į tris dalis. viena žydams, antrą palestiniečiams, o trečia krikščionims.

Kęstas

Mūsų svarbiausiems sąjungininkams muitai yra naudingi. "Jungtinės Valstijos kaltina Kiniją, be kita ko, suteikiant nesąžiningą paramą savo kompanijoms ir technologijų vagystę. Kinija tai atmeta." Todėl amerikiečiai įveda vis daugiau muitų Kinijos prekėms. Kinija kolkas nekeičia savo nelegalaus elgesio (Jūsų Ekselencija Grybauskaite, vertėtų skristi su Jūsų aukštai skrendančiu lėktuvu vėl į Kiniją ir pranešti, kad apsirikote, kad Jūs čia "ne prie ko" [1], kad su vagimis iš Kinijos nenorite draugauti.) Tuo tarpu mūsų svarbiausieji sąjungininkai, amerikiečiai, iš tų muitų jau uždirbo gražią sumą pinigų. "Remiantis pirmadienį paskelbtu tyrimu tinklo "Econpol Europe" duomenimis, bendra nauda iš naujai įvestų muitų siekia apie 18,4 mlrd. USD per metus." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS