J. Guaido kviečia savo šalininkus į naujus protestus | kl.lt

J. GUAIDO KVIEČIA SAVO ŠALININKUS Į NAUJUS PROTESTUS

Laikinuoju prezidentu pasiskelbęs Venesuelos opozicijos lyderis Juanas Guaido vėl kviečia savo šalininkus į masinius protestus. „Mobilizuokimės ir išeikime į gatves, – sakė jis. – Šiandien neviltis yra mūsų didžiausias priešas. Negalime pavargti“.

J. Guaido kaunasi dėl valdžios su prezidentu Nicolu Maduru. J. Guaido yra Nacionalinės Asamblėjos, paskutinės demokratinės šalies institucijos, pirmininkas. Jis siekia nuversti N. Madurą ir remiasi Venesuelos konstitucijos 233 straipsniu. Juo remiantis, Asamblėjos vadovas perima prezidento pareigas, jei prezidentas su jomis „visiškai“ nesusidoroja.

Naujais protestais J. Guaido nori paraginti N. Madurą įsileisti į šalį tarptautinę pagalbą. Venesuelos pajėgos yra blokavusios tiltą pasienyje su Kolumbija.

„Mes labai aiškiai kalbėjomės su ginkluotosiomis pajėgomis, kad jos stotų konstitucijos pusėn, kad jos netrukdytų pagalbai, kad jos neengtų tautos“, – pabrėžė J. Guaido. Jo duomenimis, jau atsiliepė 120 000 savanorių, norinčių padėti dalyti pagalbos siuntas.

N. Maduras atmeta pagalbą, vadindamas ją politiniu „šou“. Anot jo, tai tik dingstis parengti dirvą JAV vadovaujamai karinei intervencijai. Dėl maisto produktų ir medikamentų šalyje stygiaus N. Maduras kaltina JAV baudžiamąsias priemones. JAV paragino N. Madurą palikti šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pas

jankius, kiekvienos šalies klausimais dirba visokios tyrimo įstaigos, kur dešimtys tūkstančių specialistų, kurie nurodo ką sakyti ir ką daryti Guaidui, viskas vyksta pagal planą, manau jai nebūtų JAV jokios pasipriešinimo grėsmės, tai jų armija tikrai jau būtų Venesueloje

gailestis

nevisprotis nori jankiu invazijos pilietinio karo ir likti prezidentu uz sienos yra toks pat nenuspejamas prezidentas kuris gali ji isgirst

ALGIS

Notėčiau , kad kas nors paaiškintų kuo skiriasi Guaido nuo A.Sniečkaus Lietuvoje , bet Lietuvos politikai ir valdžia Sniečkų smerkia , o Guaido laiko didvyriu ir be rinkimų pripažysta jį prezidentu, ką daro ES ir Trumpas, TAI KUR TEISYBĖ KAI BE RINKIMŲ VIENI SMERKIAMI , O KITI AUKŠTINAMI , IR VIENAS IR KITAS ATSTOVAVO LIAUDŽIAI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS