J. Stoltenbergas: per NATO mokymus bus atsižvelgta į Rusijos keliamą grėsmę | kl.lt

J. STOLTENBERGAS: PER NATO MOKYMUS BUS ATSIŽVELGTA Į RUSIJOS KELIAMĄ GRĖSMĘ

  • 0

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas spalio pabaigoje Norvegijoje prasidėsiančių Aljanso karinių mokymų trečiadienį tiesiogiai nesiejo su blogėjančiais Vakarų santykiais su Rusija, bet pripažino, kad ruošiantis pratyboms atsižvelgta į grėsmę iš Rytų.

„Norvegijoje vyksiantys mokymai „Trident Juncture“ buvo paskelbti 2013 metais. Tai yra seniai suplanuoti mokymai“, – akcentavo J. Stoltenbergas, atsakydamas į klausimą, ar numatyti manevrai siejami su NATO ir Maskvos santykių aštrėjimu.

Anot jo, šios pratybos liudija apie didžiausią nuo Šaltojo karo laikų Aljanso adaptaciją prie pasaulyje padidėjusių grėsmių.

„Tai nenuspėjamas pasaulis. Susidūrėme su naujais iššūkiais, naujomis grėsmėmis. Turime reikalų su ryžtingesne Rusija. Stipriname mūsų karinį potencialą ir rengiame didelio masto mokymus, per kuriuos – tai itin svarbu – rengiamasi galimybei, kad Rusija panaudos prieš kaimynus branduolinį ginklą“, – aiškino NATO vadovas.

„NATO veiksmai proporcingi, gynybinio pobūdžio; reaguojama į tai, ką stebime aplink mus – labai sudėtingą padėtį saugumo srityje“, – pažymėjo J. Stoltenbergas.

Jis sveikino sprendimą surengti tokius didelius manevrus ir pareiškė, kad jų metu bus mokamasi „gintis nuo ginkluotų puolimų“ pasitelkiant sausumos, oro ir jūrų pajėgas bei kibernetinės gynybos potencialą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS