JAV gali netiekti variklių naujiesiems Rusijos oro laineriams | kl.lt

JAV GALI NETIEKTI VARIKLIŲ NAUJIESIEMS RUSIJOS ORO LAINERIAMS

  • 1

JAV variklių gamintojas „Pratt & Whitney“ neatšaukė planų aprūpinti varikliais naujuosius Rusijos vidutinio nuotolio reisų keleivinius lėktuvus MS-21, pareiškė Rusijos valstybės korporacijos „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas.

„Su amerikiečiais turime jų PW1400G variklių tiekimo sutartį. Tačiau patys esame sukūrę ir jau išbandę variklį PD-14. Jie būtų montuojami į MS-21, jei „Pratt & Whitney“ atsisakytų tiekimo įsipareigojimų“, – pabrėžė jis, atsakydamas į žurnalistų klausimą, JAV sankcijos turės įtakos MS-21 lėktuvų aprūpinimui varikliais.

Atsakydamas į klausimą, kokių dar keblumų dėl Vakarų sankcijų Rusijai gali kilti rengiantis MS-21 serijinei gamybai, S. Čemezovas pareiškė: „Manau, kad tai mažai tikėtina. Didžiąją dalių dalių šiemet lėktuvams gaminame patys. Be to, sankcijos nekliudo kreiptis į tiekėjus iš tų pasaulio regionų, kurie mielai bendradarbiauja su Rusija“.

Kaip jau buvo skelbta, Rusija dėl JAV sankcijų buvo priverta MS-21 lėktuvų serijinės gamybos pradžią atidėti metams iki 2020-ųjų pabaigos, nes nebegauna kai kurių būtinų kompozitinių medžiagų, ir priversta jas skubiai kurti bei gaminti pati.

MS-21 – pirmasis posovietinėje Rusijoje sukurtas vidutinio nuotolio keleivinis orlaivis – pirmąkart į orą pakilo 2017-ųjų gegužę.

Lėktuvą sukūrusi valstybės korporacija planuoja gaminti trijų modifikacijų MS-21 – daugiau kaip 200, 180-200 ir 150 keleivių.

Iki šiol pagaminti trys MS-21-300 prototipai.

Gairės: JAV, Rusija, laineriai, MS 21
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O kas bus kai rusai nebetieks JAV raketinių variklių ir aplamai nebepriims jų kosmonautų pas save ? Teks jankiams žiopsoti į kosmosą pasilipus ant kalno ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS