JAV paskelbė sankcijas V. Putino sąjungininkams rusų oligarchams | kl.lt

JAV PASKELBĖ SANKCIJAS V. PUTINO SĄJUNGININKAMS RUSŲ OLIGARCHAMS

  • 0

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sankcijas septyniems rusų oligarchams, kaltinamiems remiant ir gaunant naudos iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangų pakenkti Vakarų demokratijoms, ir dar 17 vyriausybės pareigūnų už „kenksmingą veiklą“ pasaulyje.

Aukšto rango JAV pareigūnai sakė, kad tie turtingi verslininkai priklauso V. Putino „artimam ratui“.

„Jungtinės Valstijos ėmėsi šių veiksmų reaguodamos į visą Rusijos vyriausybės besitęsiantį ir vis begėdiškesnį kenksmingos veiklos visame pasaulyje modelį“, – sakė vienas pareigūnas.

Naujosios sankcijos, be kita ko, paskelbtos aliuminio magnatui Olegui Deripaskai bei Aleksejui Mileriui, valstybinės dujų milžinės „Gazprom“ direktoriui.

Kaip praneša JAV iždo departamentas, sankcijos taip pat nukreiptos prieš 12 kompanijų, priklausančių minėtiems rusų oligarchams, valstybinę ginklais prekiaujančią kompaniją ir vieną dukterinį banką.

Pasak Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos aukšto rango pareigūnų, šios sankcijos nėra atsakas į kokią nors vieną veiklą. Maskva yra baudžiama už savo konfrontacinius veiksmus apskritai, įskaitant veiksmus Kryme ir Rytų Ukrainoje, paramą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui), kibernetines atakas ir bandymą pakenkti Vakarų demokratijoms.

Pareigūnai neturėjo įgaliojimų komentuoti įvestų sankcijų, todėl kalbėjo anonimiškai.

D. Trumpo administracija šių sankcijų imasi norėdama parodyti, kad Kremliui nėra per daug atlaidi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS