JAV perspėja Rusiją dėl raketinės gynybos sistemos Sirijai | kl.lt

JAV PERSPĖJA RUSIJĄ DĖL RAKETINĖS GYNYBOS SISTEMOS SIRIJAI

  • 7

JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracija pirmadienį perspėjo Rusiją, kad modernios raketinės gynybos sistemos perdavimas Sirijai būtų „didelė klaida“ ir tai reiktų pergalvoti.

Administracija taip pat nurodė, kad JAV pajėgos nepaliks Sirijos, kol iš ten neišeis Iranas.

D. Trumpo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas (Džonas Boltonas) pirmadienį sakė, kad rusiškų raketų sistemų S-300 perdavimas būtų ir taip didelės įtampos regione „reikšminga eskalacija“.

Rusija anksčiau pirmadienį paskelbė, kad perduos Sirijos vyriausybei modernesnių raketinės gynybos sistemų S-300. Šis sprendimas buvo priimtas po praeitą savaitę įvykusio incidento, kai Sirijos oro erdvės gynybai reaguojant į izraeliečių antskrydį raketos numušė Rusijos karinį lėktuvą.

Rusija dėl žvalgymo lėktuvo „Il-20“ numušimo kaltino Izraelį ir sakė, kad rusų lėktuvas Sirijos ugnies linijoje atsidūrė dėl izraeliečių naikintuvų veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

VYTAUTAS

PETRAI,NUSTOK KANAPES RŪKYTI,JOS LIETUVOJE NEITEISINTOS.

Zelemunčikas

Kur ,,dirba'' ginkluotės pramoninkų pinigai,politikų liežuviai yra bejėgiai.

pritariu

Kas leido sauditų klanui valdyti Saudo Arabiją ? Tamstai smegenys gerai apnuodytos- vyksta atvira agresija prieš Sirijos valstybę, grobstomi Sirijos gamtos ištekliai , bet agresoriai tokie demokratiški :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS