JAV Senatoriai susitarė dėl vyriausybės atidarymo | kl.lt

JAV SENATORIAI SUSITARĖ DĖL VYRIAUSYBĖS ATIDARYMO

  • 0

JAV senatoriai pirmadienį susitarė trimis savaitėmis pratęsti vyriausybės veiklos finansavimą.

Per balsavimą 81 senatorius iš 100 pasisakė už tai, kad būtų atsisakyta vilkinimo taktikos, kai įstatymų leidėjai tyčia vilkina sprendimų priėmimą piktnaudžiaudami įvairiomis procedūromis.

Dabar senatoriai turės balsuoti dėl įstatymo projekto, atnaujinančio vyriausybės darbą, tačiau, pasak JAV žiniasklaidos, tai tėra formalumas.

Vėliau dėl to projekto turės balsuoti Atstovų Rūmai, o šiam pritarus, dokumentą turės pasirašyti JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Pasibaigus šiam procesui, federalinės valdžios veiklos finansavimas būtų užtikrintas iki vasario 8-osios.

Demokratai nusileido

Skelbiama, kad demokratai nusileido ir atsisako savo vilkinimo taktikos, kad federalinės valdžios veiklos finansavimas būtų užtikrintas iki vasario 8 d.

Senato demokratinės mažumos lyderis Chuckas Schumeris (Čakas Šumeris) pranešė, kad daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas) sutiko iki minėtos datos pradėti svarstyti imigracijos klausimą.

Anot Ch. Schumerio, įstatymo projektas dėl vyriausybės finansavimo artimiausias tris savaites gaus reikiamą balsų skaičių. „Artimiausiu metu vyriausybė turėtų atnaujinti darbą“, – sakė jis prieš balsavimą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS