JAV viceprezidentas J. Bidenas nesieks prezidento posto | kl.lt

JAV VICEPREZIDENTAS J. BIDENAS NESIEKS PREZIDENTO POSTO

  • 1

JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė nesieksiąs aukščiausio posto Baltuosiuose rūmuose 2016 metais, šiuo pranešimu pašalindamas potencialią kliūtį Hillary Clinton (Hilari Klinton) kelyje į Demokratų partijos nominaciją prezidento rinkimuose.

„Manau, kad nebėra laiko, – to laiko, kurio reikia pradėti pergalingą kampaniją dėl nominacijos“, – sakė J.Bidenas,stovėdamas greta JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) ir savo žmonos Jill (Džil) Baltųjų rūmų Rožių sodelyje.

„Kadangi aš neketinu būti kandidatu, pasakysiu aiškiai ir tvirtai, kokia yra mūsų partijos pozicija ir kur mums reikia eiti kaip valstybei“, – pareiškė jis.

72-ejų J.Bidenas sakė, kad jo šeima vis dar gedi dėl netekties – gegužę nuo smegenų vėžio mirė jo vyriausiasis sūnus Beau (Bo), buvęs Delavero teisingumo ministras.

„Beau mums yra įkvėpimas“, – sakė J.Bidenas, bet tuoj pridūrė, kadangi jo šeima vis dar tebėra apimta gedėjimo, laiko perspektyviai kampanijai pradėti jau nebėra.

„Mes radome savo tikslą visuomeniniame gyvenime“, – sakė jis

J.Bidenas energingai gyrė B.Obamos laimėjimus ir ragino demokratus ir respublikonus dirbti kartu.

„Mūsų valstybė padarytų tragišką klaidą,j eigu pasitrauktume arba mėgintume atsisakyti Obamos palikimo. Amerikiečiai dirbo pernelyg sunkiai, ir mes jau per toli nuėjome“, – sakė jis.

„Demokratai turėtų ne tik ginti ir saugoti tai, bet ir turėtų tai tęsti“,– pridūrė jis. Kai kurių politologų nuomone, tai esąs įgėlimas H.Clinton, kuri pasisakė prieš laisvosios prekybos Ramiojo vandenyno regione susitarimą, nors būdama valstybės sekretore prie B.Obamos ir palaikė jį.

J.Bidenas paragino demokratus ir respublikonus atsisakyti „skaldančios abiejų partijų politikos, nes ji plėšo šią šalį“ .

„Tai niekšiška ir smulkmeniška, ir tai tęsiasi pernelyg ilgai“, – pridūrė jis.

„Nemanau, kad reikėtų žvelgti į respublikonus kaip į priešus. Jie mums yra opozicija. Jie nėra mūsų priešai. Ir šios šalies labui mes turime dirbti kartu“, – pabrėžė J.Bidenas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mizantropas

manau, kad demokratai jau gali užleisti pozicijas respublikonams, nes respublikonų valdymo laikais su ruskiais nebuvo tiek daug terlionių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS