Kinijos prezidento visagalybė: kiek tai tęsis? | kl.lt

KINIJOS PREZIDENTO VISAGALYBĖ: KIEK TAI TĘSIS?

  • 2

Jau kurį laiką daugelyje Kinijos gyvenimo sričių vyksta atsinaujinimas. Vaikams tampa privaloma mokytis šalies lyderio minčių, skiriami nauji kariuomenės vadovai, šalinami politiniai konkurentai (teigiama, kad dėl korupcijos) ir kt. Visa tai reiškia tik viena – stiprinama Kinijos lyderio Xi Jinpingo pozicija valdžios viršūnėje.

Kovo 5 dieną Xi Jinpingas oficialiai pradės savo antrą kadenciją Komunistų partijos vadovo pozicijoje ir toliau dominuos naujame valdančiajame komitete. Įtakingiausias per kelis pastaruosius dešimtmečius šalies lyderis, tikėtina, valdys ir dar ilgiau, nes bus balsuojama ir dėl draudimo eiti daugiau nei dvi penkerių metų kadencijas panaikinimo.

Analitikai pabrėžia, kad šalyje ir toliau aktyvėja žmonių sekimas, ribojamas socialinių tinklų prieinamumas, nors tuo pačiu dalis gyventojų, ypač kaimo vietovėse, Kinijos valdžią vertina teigiamai, nes Xi Jinpingas atrodo kaip lyderis, aktyviai kovojantis su korupcija.

Kalbama, kad dėl stiprios kontrolės organizuoti mitingus yra sudėtinga, tad patiems žmonėms nebūtų jokių galimybių išjudinti esamą valdžią, jei jie to norėtų.

Daugiau apie tai – pokalbyje su LRT užsienio naujienų redaktoriumi Ignu Kinčinu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

jav irgi bijo nessu s. koreja ir kt fanatikais geriau nejuokauti

Kęstas

Mokiniams, besimokantiems istoriją, apie Vytautą Landsbergį. Tvartelyje gyvena Vytautas Landsbergis. Klauskite jį, kaip jis ten atsirado ir kokia ten dabar tvarka. Kadangi įstatymus A.Landsbergienės darželiams rašė A.Kubilius, tai A.Landsbergienė melžė milžiniškus mūsų mokesčių pinigus visiškai tiksliai pagal A.Kubiliaus surašytus įstatymus. Egzistuoja dar ir moralė, o pagal moralės reikalavimus vogti iš badaujančių pensininkų yra bjaurus, tiesiog dvokiantis, elgesys. Visi Landsbergiai ir A.Kubilius privalo greitai atsistatydinti, o prisiplėštus turtus (įskaitant tvartelį) atiduoti vargšams. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS