A. Lukašenka: Rusija padėjo statyti Astravo AE, mes galime padėti jiems | kl.lt

A. LUKAŠENKA: RUSIJA PADĖJO STATYTI ASTRAVO AE, MES GALIME PADĖTI JIEMS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka tikisi baltarusių statybininkų paklausos statant rusiškas atomines elektrines (AE). Apie tai jis paskelbė susitikime su Rusijos Novosibirsko srities gubernatoriumi Andrejumi Travnikovu.

„Bendradarbiavimas paleidžiant mūsų (Astravo atominę) elektrinę duoda abipusės naudos. Esame labai dėkingi rusams, išmokiusiems mus statyti panašius objektus“, – kalbėjo A. Lukašenka.

„Manau, kad mūsų statybininkai bus naudingi Rusijai, nes Rusijos atominės energetikos įmonės nuolat turi daug užsakymų visame pasaulyje, statybininkų kaip visada trūksta tiek mums, tiek ir jums, o atominės energetikos specialistai ir ateityje bus reikalingi“, – sakė jis. Taip pat A. Lukašenka priminė, kad rusai visada gerai atsiliepė apie baltarusių darbą Astrave.

A. Lukašenka, be kita ko, netikėtai pareiškė, esą Novosibirskas yra žinomas kaip Rusijos mokslo sostinė: „Pastaraisiais metais Novosibirskas yra vienas svarbiausių įrangos Baltarusijos (Astravo) atominei elektrinei tiekėjų“.

„Yra bendradarbiavimo aviacijos sektoriuje perspektyvų. Galime gaminti lėktuvus netoli Minsko, esame pasiruošę plėsti jau esančias gamyklas, kuriose gali būti vykdomas techninis šiuolaikinių lėktuvų aptarnavimas ir remontas“, – apie Baltarusijos bendradarbiavimą su Novosibirsku kalbėjo A. Lukašenka.

Pirmoji Baltarusijos atominė elektrinė Astrave statoma padedant rusų specialistams. Generalinis Astravo AE rangovas yra „Atomstroieksport“, priklausantis valstybinei atominės energetikos korporacijai „Rosatom“. Pirmąjį Astravo AE bloką planuojama paleisti 2019 m., antrąjį – 2020-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

miau

licipieriu "shnabzdesiai"...Sodoma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS