M. Pompeo: Vašingtonas palaiko Gruzijos teritorinį vientisumą | kl.lt

M. POMPEO: VAŠINGTONAS PALAIKO GRUZIJOS TERITORINĮ VIENTISUMĄ

  • 2

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) per antradienį įvykusį pokalbį telefonu su Gruzijos prezidentu Georgijumi Margvelašviliu patvirtino, kad Vašingtonas palaiko Gruzijos suverenitetą ir teritorinį vientisumą, pranešė gruzinų prezidentūra.

Jos pranešime sakoma, kad pokalbis buvo surengtas JAV diplomatijos vadovo iniciatyva.

„JAV valstybės sekretorius pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos niekada nesusitaikys su Gruzijos teritorijų okupacija ir ateityje rems Gruziją sprendžiant šį iššūkį, kuris praėjus 10 metų po Rusijos karinės agresijos tebeegzistuoja“, – nurodė Gruzijos lyderio biuras.

Pranešime taip pat pažymima, jog M. Pompeo sveikina Gruzijos vyriausybės taikias iniciatyvas, nukreiptas į taikų konflikto sureguliavimą.

„Buvo pažymėta Gruzijos tolesnės demokratinės raidos svarba ir buvo pabrėžtas Gruzijos prezidento asmeninis vaidmuo ir jo indėlis į šalies demokratinį vystymąsi“, – priduriama jame.

Gruzijos prezidentas savo ruožtu padėkojo M. Pompeo už paramą jo šaliai.

„G. Margvelašvilis pažymėjo, kad ši parama itin juntama iš prezidento (Donaldo) Trumpo (Donaldo Trampo) administracijos“, – sakoma pranešime.

Taip pat skelbiama, kad per pokalbį buvo aptartos konkrečios konflikto sureguliavimo priemonės, pasiektos per neseniai įvykusį NATO viršūnių susitikimą Briuselyje.

Gairės: Mike Pompeo, JAV, Gruzija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Kol ta 'Gruzija' turi teritorinių pretenzijų kaimynėms, tol jos negalima 'inkorporuot' į NATO... bet jei LABAI LABAI norisi?..

Realybė

JAV apsišyko Gruzijoje ir dabar guodžia gruzinus. Jeri JAV nesikištu į Gruzijos vidaus reikalus, Abhazija ir P. Osetija gyventu taikiai su Gruzija. Tik Rusai sustabė sį karą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS