M. Salvini: kad išvengtų prancūziškų neramumų Italija turi didinti biudžeto išlaidas | kl.lt

M. SALVINI: KAD IŠVENGTŲ PRANCŪZIŠKŲ NERAMUMŲ ITALIJA TURI DIDINTI BIUDŽETO IŠLAIDAS

  • 1

Italijos kraštutinės dešinės partijos „Lyga“ lyderis ir šalies vidaus reikalų ministras Matteo Salvinis pirmadienį pareiškė, kad jo šalis turi atmesti taupymo planus ir padėti skurstantiems gyventojams, siekiant išvengti neramumų, panašių į Prancūzijoje vykstančius „geltonųjų liemenių“ protestus.

Roma nesutaria su Briuseliu dėl planų padidinti 2019 m. biudžeto deficitą. Italijos vyriausybė siekia padidinti išlaidas, skiriamas socialinėms išmokoms, kartu mėgindama išvengti ES baudžiamosios procedūros, kuri gali baigtis itin didelėmis baudomis.

„Darau ir darysiu viską, kad Italija nepatirtų tų neramumų, kuriuos, deja, patyrė Prancūzija“, - Užsienio spaudos asociacijoje Romoje sakė M. Salvinis.

„Žinoma, mes negyvename pačiais lengviausiais laikais, todėl jaučiu turįs pareigą, o ne teisę, investuoti į socialinę taiką, taip išvengiant prancūziškų neramumų, ir padėti tiems, kurie skursta“, - pridūrė jis.

Pasak M. Salvinio, besilaikančio itin griežtos pozicijos migracijos atžvilgiu, jis nėra Europos Sąjungos priešas.

Jo partija, tikino M. Salvinis, „bando suteikti pradžią naujam Europos renesansui“, neva „Lyga“ neatėjo griauti, o atėjo „kurti naują Europos svajonę, kuri pastaraisiais metais buvo suniokota“.

Kalbėdamas apie „Brexitą“, riaušes Prancūzijoje, lėtėjantį Vokietijos ekonomikos augimą Vokietijoje ir Graikijos ekonomikos problemas, M. Salvinis rėžė, esą „akivaizdu, kad Briuselyje kažkas ne taip“.

Jis pasiūlė atgaivinti ES pasitelkus, jo teigimu, „Romos-Berlyno ašį“. Būtent taip buvo vadinamas nacistinės Vokietijos ir fašistinės Italijos aljansas prieš Antrąjį pasaulinį karą.

Tačiau M. Salvinis greitai pasitaisė, patikindamas: „Žinoma, negalvoju apie liūdnos ir pražūtingos šių šalių patirties pakartojimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

afro—azija

neramumai prasideda ,nuo zmoniu pertekliaus plustancio is ten ,jie nedirbt ateina ,o tinginiaut ir daugintis, o tai prazutinga europai ,ateitis liudna europai paisosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS