Maskva: Lietuvos sankcijos Rusijai – tik uodo įkandimas | kl.lt

MASKVA: LIETUVOS SANKCIJOS RUSIJAI – TIK UODO ĮKANDIMAS

  • 32

Rusijos Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Leonidas Sluckis penktadienį pareiškė, kad Lietuvos paskelbtos sankcijos Rusijai dėl incidento Kerčės sąsiauryje tėra „uodo įkandimas“ ir pažadėjo, kad Vilnius neišvengiamai sulauks Maskvos atsako.

Lietuva anksčiau penktadienį išplėtė Rusijos piliečių „juodąjį sąrašą“ dėl lapkričio 25 dieną netoli Maskvos aneksuoto Krymo krantų įvykusio incidento, kai Rusija apšaudė ir sulaikė tris ukrainiečių laivus bei suėmė jų įgulas.

Vilnius ketina įtraukti 20 Rusijos piliečių į „juodąjį“ sąrašą, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą ar vystyti čia veiklą.

Sankcijomis žadama bausti asmenis, kurie „tiesiogiai dalyvavo vykdant agresijos aktą prieš Ukrainos karinius laivus“, taip pat Rusijos karinės vadovybės atstovus.

„Lietuvos sankcijos dėl incidento Kerčės sąsiauryje – tai absurdas, rusofobiškos isterijos pasireiškimas“, – žurnalistams sakė L. Sluckis.

Jis pabrėžė, kad Europos Sąjunga nėra priėmusi jokio bendro sprendimo ir neturi bendros nuomonės šiuo klausimu. L. Sluckis pridūrė, kad Briuselis stengiasi deeskaluoti padėtį.

Tuo metu Vilnius „sąmoningai didina įtampą, kad tik įkąstų Rusijai, – kalbėjo jis. – Tik šie įkandimai – (kaip) uodo.“

„Esu įsitikinęs, kad šis eilinis, daugiau viešųjų ryšių, išpuolis neliks nepastebėtas ir sulauks adekvačios reakcijos – kaip ir visais panašių sankcijų taikymo atvejais“, – sakė pareigūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Vsltet

Bus blogiau mum

kauniete miau

na,jei ponas Sluckis pyksta---tai sankcijos ---near tik! uodo ikandimas!!! taciau del Ukrainos " oziavimosi"tai jie veda kvaila politika su savo broliais Na o musishkiai " perlenke lazda" kodel MES ten ---kur musu nereikia .

patriotas

dabar žnosiu, su kuo tapatinti mavo mylimą Lietuvą, ogi su maliariniu uodu, dalis tiesos tame yra, uodai - tai parazitai, siurbiantys iš šeimininko, nesvarbu iš kur jis būtų, rytų ar vakarų. Toks jau uodų gyvenimas, reikia tuo didžiuotis, o ka darysi, yra kaip yra...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS