NATO vadovas: kovinių grupių dislokavimas Baltijos šalyse – atsakymas Rusijai | kl.lt

NATO VADOVAS: KOVINIŲ GRUPIŲ DISLOKAVIMAS BALTIJOS ŠALYSE – ATSAKYMAS RUSIJAI

NATO kovinių grupių dislokavimas Baltijos šalyse ir Lenkijoje - tiesioginis atsakymas Rusijai į jos veiksmus Kryme ir prieš Ukrainą, pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Pirmą kartą istorijoje šioje Europos dalyje dislokuota NATO kovinių grupių, kurios yra kovinėje parengtyje. Niekas nekalbėjo apie tokią galimybę iki Krymo. Tai tiesioginis atsakymas į agresyvius Rusijos veiksmus Kryme ir prieš Ukrainą“, - pabrėžė jis antradienį paskelbtame interviu Estijos laikraščiui „Postimees“.

Aljanso vadovas priminė, kad kovinės grupės - daugiatautės, Baltijos regione yra ir JAV kariškių.

„Tai siunčia aiškią žinią, kad sąjungininkai yra vieningi. Jeigu bus užpultas vienas, atsakys visas Aljansas“, - pabrėžė NATO generalinis sekretorius.

Anot jo, NATO pasirengimą ryžtingiems veiksmams patvirtino spalio-lapkričio mėnesiais Norvegijoje vykusios didžiausios po šaltojo karo pratybos „Trident Junkture“.

Pratybos pademonstravo NATO galią, jos parodė, jog 29 Aljanso šalys ir dvi partnerės - Švedija ir Suomija - gali veikti išvien ir prireikus permesti papildomas pajėgas, kad būtų užkirstas kelias konfliktui, sakė J. Stoltenbergas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Sibirietis

Kiek daug vatnyku komentatoriu norinciu tarnauti , gal Sibire ,gal siaureje- rusu daliniuose!

KALININGRADAS

Vokiečiams.....o ne rusijai....

Reikia siekti UN

paramos, kad Kaliningrado(Kioningsbergo) srityje liktų tik 15-18 tūkst. rusijos karių.....tada mes "nebegrasinsime" užpulti stiprios Rusijos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS