NATO vadovas: nėra garantijų, kad aljansas išliks | kl.lt

NATO VADOVAS: NĖRA GARANTIJŲ, KAD ALJANSAS IŠLIKS

  • 4

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį pripažino, kad ryšiai tarp Europos ir Šiaurės Amerikos susilpnėjo, ir paragino dėti tarptautines pastangas transatlantiniam kariniam aljansui sustiprinti.

„Nėra parašyta akmenyje, kad transatlantiniai ryšiai gyvuos amžinai“, – sakydamas kalbą Londone pareiškė bloko vadovas.

Pastaruoju metu tarp NATO narių tvyrojo įtampa dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) politikos, grindžiamos šūkiu „Pirmiausiai – Amerika“. D. Trumpas kaltino kitas 29 šalių aljanso nares, kad jos gynybą finansuoja nepakankamai.

J. Stoltenbergas sakė, kad dėl terorizmo, masinio naikinimo ginklų platinimo, kibernetinių atakų ir vis kategoriškesnės Rusijos politikos pasauliui pasauliui gresia neprognozuojama saugumo aplinka.

Artėjant liepą vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui Aljanso vadovas sakė, kad „galbūt matėme, kaip silpnėja“ kai kurie ryšiai tarp Šiaurės Amerikos ir Europos, bet tvirtino, kad „palaikyti transatlantinę partnerystę atitinka mūsų strateginius interesus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Che: "ryšiai tarp Europos ir Šiaurės Amerikos susilpnėjo" - kai Europa nustojo šokt pagal jankių dūdelę, JAV ištiko ekonominė krizė... o JAV tokias krizes moka spręst TIK karinėmis priemonėmis. Taip kad - ką prieš ką jie sukiršys?.. supriešins Turkiją su ES?.. o tokiu atveju akivaizdu kad NATO prasmę praranda.

ne

nato o masonu /czv mosad ir kgb /oligarchiniai banditai aiskiai nori panaikinti nato ir tai jau aisko is trumpo arogantisku veiksmu ir vienasalisko noro valdyti pasauli ir to maza dar ruosiasi menulio ir marso /okupacijai/.......

Man atrodo

NATO turėtų įvesti į Baltijos šalis ženklius karinės technikos dalinius,tada ir troliai užsičiauptų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS