NATO vadovas perspėja: Europa jau pasiekiama Šiaurės Korėjos raketoms | kl.lt

NATO VADOVAS PERSPĖJA: EUROPA JAU PASIEKIAMA ŠIAURĖS KORĖJOS RAKETOMS

  • 2

Europos valstybių teritorijos yra pasiekiamos Šiaurės Korėjos raketoms, antradienį perspėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

Europos valstybių teritorijos yra pasiekiamos Šiaurės Korėjos raketoms, antradienį perspėjo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Pripažįstame, kad Europa taip pat pateko į Šiaurės Korėjos raketų pasiekiamumo zoną, ir NATO priklausančios Europos šalys jau atsidūrė pavojuje“, – sakė jis japonų laikraščiui „Yomiuri Shimbun“.

J. Stoltenbergas lankosi Azijos valstybėse ir yra atvykęs į Japoniją. Žiniasklaida pranešė, kad pagrindinė jo susitikimų Azijoje tema bus pastangų siekiant atremti Šiaurės Korėjos grėsmę koordinavimas.

Naujienų agentūrai „Jiji Press“ jis sakė, kad NATO pasirengęs ir gali apginti savo nares ir sąjungininkes.

„NATO turi galimybių ir ryžto atsakyti į bet kokią bet kokio agresoriaus grėsmę“, – sakė J. Stoltenbergas ir pridūrė, kad „niekas iš NATO sąjungininkių ir, žinoma, pats Aljansas, nenori karo, … kuris taptų katastrofa“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Varis

Kad parselio raketos pasiektu Europa, jos tures skristi per Rusija. Kam patiktu, kad neaiskios kilmes branduolines raketos skraidytu virs ju galvu?! Tai miegokite ramiai ir nekelkite bangu... :D

kaip

logiskai galima paaiskinti si pareiskima jei buvo grasinama jav o dabar europa juk ne europa o butent jav su rusais ir /zaide/ kara toje salyje kol nepadalino per puse tai rusai turetu buti draugai bet matosi ju nuomone kordinuoja spec t /kgb/ o gal tai tik nato /antis/ kuria samoningai norima nukreipti puolima europos kryptim tai visiskai realu nes jav is karto sunaikintu fab=natikus o europa netures tokiu galimybiu isskyrus rusus bet jie tai draugai.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS