Nelegali imigracija į ES sumažėjo trečdaliu | kl.lt

NELEGALI IMIGRACIJA Į ES SUMAŽĖJO TREČDALIU

  • 2

Nelegaliai į ES atvykstančių migrantų skaičius, Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros (Frontex) duomenimis, šiais metais sumažėjo trečdaliu. Iki lapkričio užregistruota iš viso 138 000 migrantų, ir tai yra 30 proc. mažiau nei ankstesniais metais.

Remiantis dabartinėmis prognozėmis, tai gali būti žemiausias rodiklis nuo 2014-ųjų, ketvirtadienį Varšuvoje pranešė „Frontex“. Tada buvo užfiksuota beveik 283 000 nelegalių sienos kirtimo atvejų.

Gerokai mažiau migrantų atvyksta pirmiausiai centriniu Viduržemio jūros maršrutu tarp Libijos ir Italijos. Lapkritį nelegalių sienos kirtimo atvejų čia būta 900, ir tai yra 83 proc. mažiau nei 2017 metų lapkritį. Per metus šiuo maršrutu atkeliavusių migrantų sumažėjo 80 proc. iki 22 800. Italijos vyriausybė vykdo griežtą kursą migrantų atžvilgiu.

Tačiau dabar daugiausiai migrantų atvyksta į Ispaniją. Lapkritį daugiau nei pusė nelegaliai į ES atvykusių migrantų - 4 900 - tai padarė vakariniu Viduržemio jūros maršrutu. Tai yra 29 proc. daugiau nei 2017-ųjų lapkritį. Nuo sausio iki lapkričio atvykėlių buvo beveik 53 000 - daugiau nei dvigubai daugiau, lyginant su 2017-aisiais. Daugiausiai jų buvo iš Maroko, Gvinėjos ir Malio.

Rytiniu Viduržemio jūros maršrutu lapkritį atvyko 2 700 nelegalių migrantų - 42 proc. mažiau nei per tą patį pernai metų laikotarpį. Tačiau per metus jų skaičius iki lapkričio, palyginus su 2017-aisiais, išaugo 30 proc. iki 50 900. Daugelis šių atvejų užregistruota prie sausumos sienos su Turkija. Dauguma žmonių šiuo maršrutu keliavo iš Sirijos, Afganistano ir Irako.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Meluokite toliau.....

Makas

Imigracija i ES turi sustoti visiskai ir turi prasideti isibroveliu totali deportacija atgal i tevyne.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS