„Nėra priežasčių“ abejoti Rusijos kariuomenės atitraukimu, sako A. Merkel | kl.lt

„NĖRA PRIEŽASČIŲ“ ABEJOTI RUSIJOS KARIUOMENĖS ATITRAUKIMU, SAKO A. MERKEL

  • 0

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad „neturi priežasčių“ abejoti dėl dalinio Rusijos kariuomenės atitraukimo nuo Ukrainos sienų, dėl kurio ją patikino prezidentas Vladimiras Putinas.

„Galiu tik pakartoti, ką sakė Rusijos prezidentas“, – kalbėjo A.Merkel žurnalistams, atsakydama į klausimą po to, kai NATO vadovas pareiškė negalintis patvirtinti Kremliaus pranešimų apie Rusijos kariuomenės mažinimą pasienyje.

„Aš, žinoma, gausiu daugiau informacijos, kiek tai yra akivaizdu arba ne“, – sakė kanclerė ir pridūrė, kad kariuomenės atitraukimas, „neabejotinai“, yra ne paskutinis būtinas žingsnis, nes karių koncentracija prie Ukrainos sienos tebėra „labai didelė“.

„Nepaisant to, šiandien aš neturiu priežasčių abejoti, kad tai įvyks“, – sakė ji spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo šalyje viešintis Albanijos premjeras Edi Rama (Edis Rama).

A.Merkel kanceliarija pirmadienį pranešė, kad V.Putinas telefonu informavo kanclerę įsakęs dalinai atitraukti kariuomenę nuo Ukrainos pasienio.

Taip pat pirmadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė išvedanti vieną kariuomenės batalioną iš Ukrainos pasienyje esančio regiono.

Ukraina taip pat sakė, kad rusų kariai traukiasi iš jos pasienio.

Tuo tarpu NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas) antradienį sakė negalintis patvirtinti Kremliaus pranešimų, kad Rusija atitraukia savo pajėgas, kurios buvo sutelktos prie sienų su Ukraina.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS