Nicos didvyriui – garbingiausias Prancūzijos apdovanojimas | kl.lt

NICOS DIDVYRIUI – GARBINGIAUSIAS PRANCŪZIJOS APDOVANOJIMAS

  • 0

Vyras, kuris vasarą Nicoje bandė sustabdyti minioje mirtinai 86 žmones sužalojusio sunkvežimio vairuotoją, yra tarp 22 asmenų, kuriems sekmadienį buvo įteikti garbingiausi Prancūzijos apdovanojimai.

Franckas Terrier (Frankas Terjė) liepos 14 dieną savo motoroleriu vijosi 19 t sunkvežimį, kuriuo Mohamedas Lahouaiejas Bouhlelis (Mohamedas Lahvaježas Buhlelis) traiškė Bastilijos paėmimo dieną šventusius žmones Nicoje.

Pasivijęs sunkvežimį, F.Terrier įsikibo į kabiną ir pro atvirą langą kumščiu talžė 31 metų tunisietį, tačiau negalėjo jo sustabdyti.

„Buvau pasirengęs mirti“, – tuo metu laikraščiui „Nice Matin“ sakė oro uoste dirbantis vidutinio amžiaus vyras, kuriam pirmąją Naujųjų metų dieną buvo įteiktas Garbės legiono ordinas.

M.L.Bouhlelis kiek vėliau žuvo per susišaudymą su policija.

Alexandre'as Niguesas (Aleksandras Nigesas), dviratininkas, kuris nesėkmingai bandė atplėšti važiuojančio sunkvežimio dureles, taip pat gavo Garbės legiono ordiną – kaip ir du pareigūnai, kurie pėsti vijosi sunkvežimį ir galiausiai nušovė M.L.Bouhlelį.

Keli gydytojai ir ugniagesiai taip pat gavo apdovanojimus už pagalbą sužeistiesiems.

Skerdynės Nicoje buvo daugiausiai aukų pareikalavusi ataka Europoje 2016 metais. Manoma, kad ji pasitarnavo kaip pavyzdys gruodžio 19 dienos atakai kalėdinėje mugėje Berlyne.

Per ataką Vokietijos sostinėje žuvo 12 žmonių. Jos kaltininkas Anisas Amri (Anisas Amris), taip pat tunisietis, buvo prisiekęs ištikimybę „Islamo valstybei“ (IS).

IS savo kariu vadino ir M.L.Bouhlelį, bet niekada nepateikė jo priklausomybės šiai grupuotei įrodymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS