Nuo 2015 m. ES Viduržemio jūroje padėjo išgelbėti 730 tūkst. pabėgėlių | kl.lt

NUO 2015 M. ES VIDURŽEMIO JŪROJE PADĖJO IŠGELBĖTI 730 TŪKST. PABĖGĖLIŲ

  • 4

Nuo 2015 m. Europos Sąjunga operacijose Viduržemio jūroje padėjo išgelbėti 730 tūkst. pabėgėlių, skelbia vokiečių žiniasklaida.

Vokietijos spauda citavo už migraciją atsakingo eurokomisaro Dimitriso Avramopouloso laišką Europos Parlamentui (EP), kuriame teigiama, kad žmonių gyvybių gelbėjimas yra vienas svarbiausių ES ir Bendrijos narių prioritetų.

Pasak jo, nevyriausybinės organizacijos buvo itin svarbios Viduržemio jūros gelbėjimo operacijose, o jų darbas esą neturi būti kriminalizuojamas. Tačiau D. Avramopoulosas taip pat pareiškė, kad visi gelbėjimo operacijų dalyviai turi laikytis tarptautinės teisės normų ir neprisidėti prie nelegalus pervežančių kontrabandininkų verslo.

Šią savaitę ES sustabdė tarptautinę operaciją „Sophia“, kuri skirta gelbėti Viduržemio jūroje įstrigusius migrantus ir užkirsti kelią jų kontrabandai. Operacija sustabdyta ES valstybėms narėms nesutarus dėl priimamų išgelbėtų pabėgėlių pasidalijimo tarp šalių.

Italijos vyriausybė priešinosi „Sophia“ atnaujinimui, nebent kitos valstybės narės sutiktų priimti daugiau atvykstančių migrantų. Visgi operacija nėra visiškai nutraukta - „Sophia“ vis dar teikia oro paramą ir treniruoja Libijos pakrantės apsaugos pareigūnus.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vladas

Isivaizduokit,jei jų būtu neišgelbėje.Europa būtu švaresnė ir baltesnė.

...

Juos VISUS reikia Merkel asmeniškai nugabent!

padugne

Na dabar ju vakaruos minimum triskart tiek zinant kaip jie veisiasi,,o nusikaltimu pavare,,,,,,,siurpas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS