Olandas sūrių gamintojas: ūkininkų sūriai brangesni nei gamyklų | kl.lt

OLANDAS SŪRIŲ GAMINTOJAS: ŪKININKŲ SŪRIAI BRANGESNI NEI GAMYKLŲ

Sūris – populiariausias pieno produktas Nyderlanduose. Jie gaminami ne tik fabrikuose. Šalyje yra išlikę ūkių, kuriuose ūkininkai patys perdirba pieną ir gamina įvairių pieno produktų.

„Šį verslą perėmiau iš tėvo, kuris gaminti sūrius pradėjo prieš beveik pusę amžiaus. Todėl man nebuvo sunku“, – sako sūrių ūkio savininkas Hermanas van den Heuvelas.

Pasak sūrių gamintojo Arno van Velthoveno, sūrio gamybos procesas trunka apie šešias valandas, tačiau per dieną sūriai pas jį gaminami tris kartus. Perdirbamos beveik šešios tonos pieno, iš kurio pagaminama apie 700 kg sūrio.

„Gero sūrio paslaptis – labai paprasta. Svarbu gaminti su meile, neskubėti ir laikytis švaros, kadangi sūriai gaminami iš nepasterizuoto pieno. Taip pat priklauso ir nuo pieno kokybės – jis turi būti riebus ir turėti daug baltymų. Jeigu nėra geros kokybės, aš negaliu pagaminti gero sūrio“, – tikina A. van Velthovenas.

„Ūkininkų gaminami sūriai yra brangesni, negu pagaminti didelėse gamyklose. Jei prekybos centre gamyklinio sūrio kilogramas kainuoja apie 7 eurus, ūkyje – nuo 10 iki 12 eurų. Brangesnis, nes jis yra natūralus“, – aiškina H. van den Heuvelas.

Per metus ūkininkas parduoda apie 370 tonų sūrio. Ūkio parduotuvėlėje – tik nedidelę dalį. 70 proc. visos pagamintos produkcijos parduodama vieno tinklo prekybos centruose. Taip pat jo sūriai keliauja į Vokietiją, Jungtines Valstijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS