Paskelbti brangiausi pasaulio miestai | kl.lt

PASKELBTI BRANGIAUSI PASAULIO MIESTAI

Paskelbtame brangiausių pasaulio miestų sąraše pirmą kartą pirmąją vietą dalijasi trys miestai: tai Singapūras (Singapūras), Paryžius (Prancūzija) ir Honkongas (Kinija), skelbia BBC.

„Economist Intelligence Unit“ atlikto kainų ir pragyvenimo lygio tyrimo metu lyginamos tokių produktų, kaip duona, alkoholis ir tabakas, ir tokių paslaugų, kaip kirpimas, kainos 133 pasaulio miestuose.

Prancūzijos sostinė Paryžius yra vienas iš keturių Europos miestų, patenkančių tarp brangiausių pasaulio miestų.

Anot tyrimo autorės Roxanos Slavchevos, Paryžius jau nuo 2003 metų patenka tarp brangiausių pasaulio miestų ir jame „nepaprastai brangu“ gyventi. Pavyzdžiui, Paryžiuje moterų kirpimas vidutiniškai kainuoja 119,04 dolerio. Tuo tarpu Ciuriche (Šveicarija) vidutinė moterų kirpimo kaina yra 73,97 dolerio, o Osakos (Japonija) mieste - 53,46 dolerio.

Brangiausių pasaulio miestų sąraše rikiuojasi Singapūras, Paryžius, Honkongas, Ciurichas, Ženeva (Šveicarija), Osaka, Seulas (Pietų Korėja), Kopenhaga (Danija), Niujorkas (JAV), Tel Avivas (Izraelis) ir Los Andželas (JAV).

Tuo pačiu buvo paskelbtas ir 10 pigiausių miestų sąrašas. Pigiausiu miestu įvardytas Karakasas (Venesuela). Tai lėmė infliacija ir valiutos kurso svyravimai Venesueloje.

Tarp pigiausių miestų rikiuojasi Karakasas, Damaskas (Sirija), Taškentas (Uzbekistanas), Almata (Kazachstanas), Bengalūras (Indija), Karačis (Pakistanas), Lagosas (Nigerija), Buenos Airės (Argentina), Čenajus (Indija) ir Naujasis Delis (Indija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS