Pentagonas skiria 1 mlrd. dolerių D. Trumpo pasienio sienos statyboms | kl.lt

PENTAGONAS SKIRIA 1 MLRD. DOLERIŲ D. TRUMPO PASIENIO SIENOS STATYBOMS

  • 0

Laikinasis Pentagono vadovas Patrickas Shanahanas (Patrikas Šanahanas) pirmadienį pranešė nurodęs skirti 1 mlrd. dolerių (883 mln. eurų), kad būtų pastatyta dalis prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) reikalaujamos sienos pasienyje su Meksika.

Krašto saugumo departamentas paprašė Pentagono įrengti 92 km ilgio ir 5,5 metro aukščio sieną, nutiesti naujų kelių ir suremontuoti esamus, įrengti apšvietimo sistemų. Šios priemonės būtų vykdomos įgyvendinant D. Trumpo įsaką dėl nepaprastosios padėties.

P. Shanahanas „įgaliojo JAV sausumos pajėgų Inžinerijos korpusą pradėti planuoti ir vykdyti iki 1 mlrd. dolerių vertės priemones, padedant Krašto saugumo departamentui ir Muitinės ir sienų apsaugos tarnybai“, sakoma Gynybos departamento pranešime.

Laikinasis gynybos sekretorius grindė šį žingsnį federaliniais įstatymais, anot jo, „suteikiančiais Gynybos departamentui įgaliojimus statyti kelius ir tvoras bei įrengti apšvietimą, siekiant užblokuoti narkotikų kontrabandos koridorius per Jungtinių Valstijų tarptautines sienas, remiant federalinių teisėsaugos agentūrų kovos su narkotikais veiksmus“.

Šis pranešimas buvo paskelbtas likus vos kelioms valandoms iki Kongreso posėdžio, per kurį P. Shanahanas turės pateikti ir apginti Pentagono biudžeto projektą.

Nusivylęs Kongreso atsisakymu skirti lėtų jo reikalaujamos pasienio sienos statyboms D. Trumpas praeitą mėnesį paskelbė nacionalinę nepaprastąją padėtį, suteikiančią galimybę apeiti įstatymų leidėjus ir užsitikrinti 8 mlrd. dolerių finansavimą, reikalingą jo projektui įgyvendinti.

Šį žingsnį pasmerkė tiek prezidento varžovai demokratai, tiek jo partiečiai respublikonai, perspėję, kad D. Trumpas galimai viršija savo įgaliojimus ir kuria pavojingą precedentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS