Po atsitiktinio raketos paleidimo Estija stabdo NATO aviacijos mokymus | kl.lt

PO ATSITIKTINIO RAKETOS PALEIDIMO ESTIJA STABDO NATO AVIACIJOS MOKYMUS

  • 2

Estijos gynybos ministras ketvirtadienį paskelbė stabdantis NATO aviacijos mokymus savo šalyje, kol tiriamas šią savaitę įvykęs incidentas, kai Estijos oro erdvę patruliavęs Ispanijos naikintuvas atsitiktinai paleido raketą.

Ministras Juri Luikas (Jūris Luikas) pareiškė, kad virš Estijos pietinės dalies antradienį paleista raketa „oras–oras“ dar nebuvo rasta. Vis dėlto jis pridūrė, kad raketa veikiausiai nukrito atokiame gamtos draustinyje Jegevos apskrityje arba automatiškai susinaikino ore.

Ispanijos oro pajėgoms priklausantis naikintuvas „Eurofighter Typhoon“ dalyvavo Baltijos šalių oro erdvės patruliavimo misijoje ir buvo apginkluotas AMRAAM raketomis, turinčiomis iki 10 kg sprogstamosios medžiagos.

J. Luikas pabrėžė, kad Estija tebepasitiki šia NATO misija, prasidėjusia 2004-aisiais, kai Baltijos šalis įstojo į Aljansą.

Estijos gynybos ministerija ketina kartu su Ekonomikos reikalų ir ryšio ministerija įvertinti reglamentus ir procedūras, susijusias su karinių oro pratybų saugumu.

„Šis incidentas neįvyko dėl procedūrų ar reguliavimo kaltės, nekilo grėsmės ir civiliniams skrydžiams, bet atsižvelgiant į incidento rimtumą, būtina dėl viso pikta įsitikinti, kad Estija padarė viską, kad užtikrintų saugumą“, – sakė Gynybos ministerijos generalinio sekretoriaus pavaduotojas gynybos planavimo reikalams Meelis Oidsalu (Melis Oidsalus).

„Ispanai, kuriems priklauso ir lėktuvas, ir raketa, atliks tyrimą dėl techninių aplinkybių“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.

O kur garantija kad ta raketa buvo į Estiją įvežta?..

zodziu karo sia savaite -nebus

rusai gali eit ilsetis........kol NATO susiras raketas isbarstytas krumuose....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS