Po incidento Kerčės sąsiauryje D. Trumpas svarsto atšaukti susitikimą su V. Putinu | kl.lt

PO INCIDENTO KERČĖS SĄSIAURYJE D. TRUMPAS SVARSTO ATŠAUKTI SUSITIKIMĄ SU V. PUTINU

  • 2

JAV prezidentas Donaldas Trumpas teigė galįs atšaukti planuojamą susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu dėl Maskvos ir Kijevo konfrontacijos Kerčės sąsiauryje, praneša BBC.

D. Trumpas dienraščiui „The Washington Post“ sakė laukiantis „išsamios ataskaitos“ apie sekmadienį įvykusį incidentą, kai Rusija apšaudė ir sulaikė tris Ukrainos laivus.

Planuota, kad JAV ir Rusijos vadovai susitiks penktadienį ir šeštadeinį Buenos Airėse vyksiančio G20 viršūnių susitikimo kuluaruose.

Tačiau D. Trumpas „The Washington Post“ pabrėžė, kad jo nacionalinio saugumo komandos parengta ataskaita lems, ar susitikimas įvyks.

„Gal susitikimas (su V. Putinu) neįvyks. Gal susitikimas net neįvyks. Man nepatinka tokia agresija. Visai nenoriu tokios agresijos“, – kalbėjo jis.

Per D. Trumpo ir V. Putino susitikimą planuota aptarti saugumo ir ginklų kontrolės klausimus bei padėtį Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose, informavo JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas.

Tuo metu kiti JAV pareigūnai ragino Europos šalis imtis daugiau veiksmų, siekiant padėti Ukrainai.

Valstybės departamento atstovė Heather Nauert pažymėjo, kad Vašingtonas nori matyti griežtesnį sankcijų Rusijai įgyvendinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

zelemunčikas

Išsireikšiu,kaip jūreivystės istorikas ekspertas.D. Trumpui būtų didžiulė garbė susitikti su iškiliausiu šių laikų Rusjos karvedžiu Vė.Putinu.Šlovingasis Rusijos laivynas,Putinui vadovaujant, po ,,Variago'' pergalės prieš japonų žvejybines valtis, jau strategiškai laimėjo du didžiulius jūrų mūšius,tai ,,Kursko''savižudybė griaudint naujoms rusiškom torpedom ir Azovo-Kerčės mūšį prieš galingą Ukrainos karo laivyną.

Jurijus

Pagarba Amerikai ir jos Prezidentui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS