Po pratybų Baltijos jūroje kinų karo laivai plaukia į Sankt Peterburgą | kl.lt

PO PRATYBŲ BALTIJOS JŪROJE KINŲ KARO LAIVAI PLAUKIA Į SANKT PETERBURGĄ

  • 3

Rusijos ir Kinijos kariškiai Baltijos jūroje trečiadienį baigę pratybas „Jūrinė sąveika 2017“, įvykdę kai kurias užduotys, vyksta į Sankt Peterburgą, pranešė Rusijos Baltijos karo laivyno štabas.

„Šiandien, užbaigęs mokymų programą, Kinijos karinių jūros pajėgų laivų būrys plaukia kursu į Sankt Peterburgą“, – sakoma pranešime spaudai.

„Viename Baltijos rajonų rusų ir kinų laivų ekipažai atliko keturis planuotus epizodus“, – pažymima pranešime.

Rusijos ir Kinijos kovos su terorizmu grupės greitaeigiais kateriais buvo išsodinti į gelbėjimo laivą SB-123 ir tiekimo laivą „Lomahu“.

Antroji užduotis rusų ir kinų karo laivams buvo specialaus manekeno vandenyje paieška ir gelbėjimas

Dar per kitą epizodą abiejų šalių karo jūreiviai dalyvavo teikiant pagalbą sąlyginai avariją patyrusiam laivu – rusų gelbėtojas SB-123 buksyravimo lynu pririšo eskadrinį minininką „Hefei“, o kinų tiekimo laivas „Lomahu“ padėjo korvetei „Steregushchiy“.

„Sausų krovinių perkėlimą rusų ir kinų karo jūreiviai atliko lynu, nutiestu tarp rusų ir kinų laivų, taip pat denio sraigtasparniais Ka-27PS ir „Harbin Z-9S“, dalyvavusiais pratybose“, – nurodė štabas.

„Taktinių grupių jėgomis atlikti tokie bendri praktiniai veiksmai: krata įtariamame laive, už borto iškritusio žmogaus gelbėjimas , sausų krovinių perkėlimas iš laivo į laivą, pagalba sąlyginai avariniam laivui“, – sakoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Ruošias GB puolimui - KO jie Australijai padeda?

Kiekvienas kitaicų vizitas

Tuo pačiu ir žvalgybinis.Jiems irgi įdomu,kaip saugoma,kur silpnos vietos.

...

Tai dabar kiniečiai Rusiją puls iš dviejų pusių?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS