Prancūzijos parlamentarai pritarė idėjai privatizuoti Paryžiaus oro uostus | kl.lt

PRANCŪZIJOS PARLAMENTARAI PRITARĖ IDĖJAI PRIVATIZUOTI PARYŽIAUS ORO UOSTUS

  • 2

Prancūzijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį uždegė žalią šviesą trijų Paryžiaus oro uostų privatizacijai, kurios idėją iškėlė prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), per valstybės turto privatizaciją siekdamas finansuoti inovacijas ir išsimokėti skolas.

Opozicijos partijos kategoriškai prieštaravo vyriausybės planams parduoti visas ar dalį Šarlio de Golio, Orly ir Buržė oro uostų operatorės akcijų Anot privatizacijos priešininkų, vyriausybė bando išparduoti strateginį valstybės turtą.

Tačiau įstatymo projektas, leidžiantis valstybei parduoti didžiąją akcijų dalį oro uostų operatorėje, pustuštėje Nacionalinėje Asamblėjoje buvo priimtas – už balsavo 39 įstatymų leidėjai, o prieš – vos 7.

Prancūzijai šiuo metu priklauso 50,63 proc. bendrovės „Aeroports de Paris“ (ADP) akcijų. Ši įmonė pagal keleivių srautus yra viena didžiausių oro uostų operatorių pasaulyje.

E. Macronas pajamas iš oro uostų privatizacijos nori investuoti į inovacijų fondą bei mažinti valstybės skolą, kuri antrąjį šių metų ketvirtį sudarė 99 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Parlamentarai ketvirtadienį taip pat pritarė siūlymui privatizuoti loterijos monopolį „Francaise des Jeux“ su sąlyga, kad po privatizacijos valstybei priklausys mažiausiai 20 proc. įmonės akcijų.

Be to, vyriausybė planuoja parduoti dalį akcijų energetikos bendrovėje „Engie“.

Iš viso E. Macrono vyriausybė iš privatizacijų planuoja surinkti 10 mlrd. investicijoms į dirbtinį intelektą, automatiką ir kitas naująsias technologijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Totalus DEBILIZMAS.

ot durniai

nusipirks rusas ar islamas per trečius asmenis tai tada bus smagu ir linksma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS