Premjerė: Lenkija nesiruošia palikti ES | kl.lt

PREMJERĖ: LENKIJA NESIRUOŠIA PALIKTI ES

  • 3

Lenkijos premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) ketvirtadienį pareiškė, kad jos šalis nesiruošia sekti Didžiosios Britanijos pavyzdžiu ir trauktis iš Europos Sąjungos, tačiau neslėpė kritikos Europos Komisijai.

„Didžioji dauguma lenkų pritaria Lenkijos narystei ES. Lenkijos parlamente nėra nė vienos partijos, kuri norėtų, kad Lenkija išstotų iš ES“, – sakė premjerė per Varšuvoje surengtą užsienio politikos konferenciją.

„Tuo tarpu būta bandymų įtikinti Europos visuomenę, kad Lenkija yra antieuropietiška, ar netgi dėl to, kad esama „Polexit“ grėsmės“, – pridūrė ji, paneigdama kalbas, jog Lenkija gali palikti Bendriją.

„Noriu garsiai ir aiškiai pasakyti: to nebus. Lenkija priklauso ES, o ES irgi priklauso Lenkijai“, – teigė B. Szydlo.

Varšuva ir Briuselis nesutaria dėl įvairių klausimų, tarp jų ir dėl 2015-aisiais į valdžią atėjusios dešiniojo sparno partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vadovaujamos vyriausybės pasiūlytos prieštaringai vertinamos teismų reformos.

Lenkijos vyriausybė taip pat atsisako paklusti Europos Teisingumo Teismo įsakymui nedelsiant stabdyti medžių kirtimą Belovežo girioje, Europos paskutinėje pirmykštėje girioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Negi kas lenkais dar tiki?

Gražvydas

Nežada bet galvoje

taip

tai tik /mandagumo/ zestas juk pirma turi eile frankai po to doiciai o slavai eina i 2 kategorija o is musu liks tik poligonas ir musu kapai kurius su laiku sulygins /pabegeliu/ ordos o kas bus toliau zino tik /Mikalda/ ar aloji?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS