Pulitzerio premijos išdalintos už tyrimus apie JAV prezidentą D. Trumpą | kl.lt

PULITZERIO PREMIJOS IŠDALINTOS UŽ TYRIMUS APIE JAV PREZIDENTĄ D. TRUMPĄ

Amerikiečių dienraštis „The New York Times“ ir verslo laikraštis „The Wall Street Journal“ pirmadienį apdovanoti Pulitzerio premijomis už atskirus tyrimus apie JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir jo šeimą.

„The New York Times“ atiteko aiškinamojo reportažo premija už 18 mėnesių trukmės tyrimą apie prezidento finansus ir mokesčių vengimą.

„The Wall Street Journal“ apdovanotas už reportažą apie slaptus mokėjimus dviem moterims, tariamai turėjusioms romanus su D. Trumpu, siekiant jas nutildyti.

Laikraščiui „Sun Sentinel“ skirta Pulitzerio premija už tarnybą visuomenei. Ši premija laikoma pačia prestižiškiausia iš visų Pulitzerio premijų. „Sun Sentinel“ apdovanotas už reportažus apie 17 žmonių gyvybių pareikalavusias šaudynes Floridos Parklando miesto vidurinėje mokykloje 2018-ųjų vasarį. Laikraščio reportažuose buvo atskleistos vietos pareigūnų ir teisėsaugos klaidos prieš ir po šaudynių.

Laikraštis „Pittsburgh Post-Gazette“ apdovanotas „karštų naujienų“ kategorijoje už reportažus apie 2018-ųjų spalį surengtas šaudynes Pitsburgo Sinagogoje, pareikalavusias 11 žmonių gyvybių.

Naujienų agentūra „Associated Press“ gavo premiją už reportažus tarptautiniais klausimais – Jemeno karą.

Naujienų agentūra „Reuters“ pagerbta už reportažus apie žiaurumus, vykdytus prieš rohinjų musulmonus Mianmare. „Reuters“ taip pat atiteko premija už geriausią nuotrauką karštųjų naujienų fotografijos kategorijoje už migrantų, keliaujančių į JAV iš Centrinės Amerikos, nuotraukas.

GALERIJA

  • Pulitzerio premijos išdalintos už tyrimus apie JAV prezidentą D. Trumpą
  • Pulitzerio premijos išdalintos už tyrimus apie JAV prezidentą D. Trumpą
  • Pulitzerio premijos išdalintos už tyrimus apie JAV prezidentą D. Trumpą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS